Με δέκα νέες ταινίες και μία επανέκδοση ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν η κωμική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια «Άγρια Νύχτα», το αισθηματικό δράμα «Πιο Πολύ Από Ποτέ» ενώ υπάρχει σε επανέκδοση και η δραματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Η Πηγή των Παρθένων».

«Πιο Πολύ Από Ποτέ»: Μία ταινία της Εμιλί Ατέφ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή», «Κορσάζ») και Γκασπάρ Ουλιέλ («Saint Laurent», «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες») εντυπωσιάζουν στο «Πιο Πολύ από Ποτέ», μια βαθιά συγκινητική ιστορία για το πώς μπορείς να γεμίσεις τη ζωή σου φως, ακόμη και πριν το τέλος.

Η Ελέν και ο Ματιέ ζουν ευτυχισμένοι εδώ και πολλά χρόνια, όταν ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Ελέν θα αναστατώσει την ήσυχη ζωή τους και θα τη φέρει αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις. Ο σύντροφός της είναι υπέρ οποιασδήποτε λύσης τής επιτρέψει να ζήσει, ανεξάρτητα από το ρίσκο ή το κόστος που σημαίνει για την ποιότητα ζωής της – η Ελέν, από την άλλη, φαίνεται να μην ξέρει τι θέλει, ούτε να μπορεί να το καταλάβει στη δίνη των ευθυνών, των πληροφοριών που πρέπει να μεταβολίσει, της συναναστροφής με τα συντετριμμένα αγαπημένα της πρόσωπα, του δικού της σοκ.

Αναζητώντας απαντήσεις, η Ελέν βρίσκει το μπλογκ-ημερολόγιο ενός Νορβηγού που μιλάει με αναζωογονητική ειλικρίνεια για τη δική του υγεία πλάι σε φωτογραφίες από την πανέμορφη φύση δίπλα στο σπίτι του. Η Ελέν αισθάνεται αμέσως την ανάγκη να ταξιδέψει εκεί, μακριά από όλους και από όλα, και παρά τις αναταράξεις που προκαλεί η ανάγκη της αυτή στη σχέση της με τον Ματιέ. Το ταξίδι αυτό, με στόχο τη γαλήνη που τόσο αποζητά, είναι ένα ταξίδι προς τον ίδιο της τον εαυτό – ίσως όχι με αφορμή την πιο ευτυχή συγκυρία, αλλά σίγουρα την πιο κατάλληλη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείς να ευχαριστηθείς τις μικρές απολαύσεις της ζωής, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι που σου αλλάζει τη ζωή όπως την ήξερες; Έχουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα λόγο στις επιλογές σου; Και τελικά έχεις το δικαίωμα να φανείς εγωιστής τις στιγμές αυτές; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εύστοχα θέτει η Γαλλο-Ιρανίδα Εμιλί Ατέφ («Molly’s Way», «Τρεις Μέρες στο Κιμπερόν») στη νέα της ταινία, η οποία έχει το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια την επώδυνη συγκυρία της κεντρικής της ηρωίδας και τη σοφία να βρει μέσα της την ελπίδα και τη λύτρωση.

 Plus Que Jamais

Αισθηματικό δράμα, γαλλική και διεθνής συμπαραγωγή του 2022, σε σκηνοθεσία Εμιλί Ατέφ, με τους Βίκι Κριπς, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μπιορν Φλόμπεργκ κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Άγρια Νύχτα»: Μια μαύρη κωμωδία δράσης με τον Άγιο Βασίλη!

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ σε ρόλο Άγιου Βασίλη. Από την «87North», τους ατρόμητους παραγωγούς των ταινιών «Nobody», «John Wick», «Atomic Blonde», «Deadpool 2», «Bullet Train» και «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw» έρχεται μια μαύρη γιορτινή κωμωδία δράσης που λέει ότι πρέπει πάντα να ποντάρεις στο κόκκινο.

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους.

Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζον Λεγκουιζάμο (John Wick), Καμ Τζιγκαντέτ, Άλεξ Χάσελ, Αλέξις Λάουντερ, Έντι Πάτερσον και Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο.

«Violent Night»

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Νορβηγό σκηνοθέτη Τόμι Γουίρκολα (What Happened to Monday). Η παραγωγή της «Άγριας Νύχτας» ανήκει στους Κέλυ Μακ Κόρμικ, Ντέιβιντ Λιτς και Γκάι Ντανέλα της 87North.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Λευκός Θόρυβος: Μια  αλληγορική σάτιρα του Νόα Μπάουμπακ με τον Άνταμ Ντράιβερ

Ξεκαρδιστική αλλά και τρομακτική, λυρική και παράδοξη, συνηθισμένη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, η ταινία «White Noise» δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να ανταπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

 White Noise

Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπαχ
Ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Ντον Τσιντλ
Διάρκεια: 136 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Πέντε Διάβολοι»: Μια Δραματική ταινία φαντασίας με τις Αντέλ Εξαρχόπουλος και Δάφνη Πατακιά

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος και η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστούν στη νέα δραματική ταινία φαντασίας της Λέα Μισιούς.

Η Βίκυ (Σάλι Ντραμέ), ένα παράξενο και μοναχικό κοριτσάκι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει όποιο άρωμα της αρέσει που μετά συλλέγει σε μια σειρά από βάζα με σχολαστικές ετικέτες. Έχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της Τζοάν (Αντέλ Εξαρχόπουλος), για την οποία τρέφει μια άγρια, υπερβολική αγάπη. Όταν η αδερφή του πατέρα της μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκυ αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές αναμνήσεις που την οδηγούν να ανακαλύψει τα μυστικά του χωριού, της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της.

The Five Devils

Σκηνοθεσία: Λέα Μισιούς
Ηθοποιοί: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Δάφνη Πατακιά, Σουάλα Εματί, Μουσταφά Εμπένγκ, Σάλι Ντραμέ
Διάρκεια: 103 λεπτά
Είδος ταινίας: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

Καραγκιόζης The Movie: H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία animation με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα

Ο  Καραγκιόζης, ο αγαπημένος λαϊκός μας ήρωας έρχεται στους κινηματογράφους, στην πρώτη Ελληνική ταινία 3D animation, μεγάλου μήκους. Πολυμήχανος και ετοιμόλογος, o Καραγκιόζης και οι φίλοι του μπλέκουν σε περιπέτειες μέσα σε ένα πολύχρωμο – ζωντανό περιβάλλον, γεμάτο μουσική και τραγούδι.

 Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Καραγκιόζης The Movie» και το σενάριο βασίζεται στην ιστορία του «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».

Η πλοκή

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που ισχυρίζεται πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος. Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Επιμέλεια
Άθως Δανέλλης

Σκηνοθεσία
Άκης Καρράς
Χρήστος Λειβαδίτης
Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Δείτε το τρέιλερ:

«Στο Σκοτάδι» του Dusan Milic

Αντιπολεμικό σέρβικο δράμα. Η μικρή Μίλισα μεγαλώνει με τον παππού και τη μητέρα της σε ένα απομονωμένο σπίτι, στα δάση του Βόρειου Κοσόβου. Την ημέρα πάει σχολείο με ένα άρμα των κυανόκρανων. Μόλις πέσει η νύχτα, κρύβεται πίσω απ’ την αμπαρωμένη πόρτα και ακούει το δάσος να ζωντανεύει. Στο σκοτάδι, όμως, κατοικεί μόνο ένα απροσδιόριστο κακό που κοντοζυγώνει.

Mrak

Αντιπολεμικό δράμα, σερβικής και ελληνικής συμπαραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία του Σέρβου Ντούσαν Μίλιτς. Πρωταγωνιστούν οι Ντάνιτσα Κούρτσιτς, Σλάβο Στίμακ, Φλάβιο Παρέντι κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ησυχία 6-9: Η νέα ταινία του Χρήστου Πασσαλή

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή, με τους Aγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου κα.

Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Ιστορία της Γυναίκας μου: Η ταινία της Ιλντίκο Ενιέντι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μίλαν Φουστ

H Ουγγαρέζα σκηνοθέτις Ιλντίκο Ενιέντι που μάγεψε κοινό και κριτικούς με το αριστούργημα, «Η Ψυχή και το Σώμα» επιστρέφει με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών, Λεά Σεϊντού, Λουί Γκαρέλ και υπόθεση βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο μυθιστόρημα του Μίλαν Φουστ. Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επίσημου Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ Καννών, ενώ εντυπωσίασε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια. Δουλεύοντας σε έναν επικό αφηγηματικό καμβά, η υποψήφια για Όσκαρ δημιουργός του καταξιωμένου «Ψυχή και Σώμα» διασκευάζει με τρομερή καλαισθησία και χολιγουντιανών προδιαγραφών φιλοδοξία ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα καταδικασμένου έρωτα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια πορσελάνινης ομορφιάς Λεά Σεϊντού.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«R.M.N.» σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουνγκίου

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κριστιάν Μουντζίου. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένας άντρας αφήνει τη δουλειά του στη Γερμανία και επιστρέφει στον τόπο του, ένα πολυεθνικό χωριό της Τρανσυλβανίας. Εκεί τον περιμένουν η σύζυγός του, αλλά και η πρώην ερωμένη του, ο γιος του που ζει κυριευμένος από φοβίες και ο καταπονημένος ηλικιωμένος πατέρας του. Όταν, όμως, στο τοπικό εργοστάσιο εμφανιστούν κάποιοι νέοι εργάτες, οι ισορροπίες στην τοπική κοινωνία διαταράσσονται έντονα.

Δράμα, ρουμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουνγκίου, με τους Μαρίν Γκριγκόρε, Τζούντιθ Στέιτ, Βίκτορ Μπεντέρα, Μόνικα Μπιρλαντεάνου κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Dragon Ball Super: Super Hero

Ο στρατός της Κόκκινης Κορδέλας από το παρελθόν του Goky επέστρεψε με δύο νέα ανδροειδή (Gamma 1 & Gamma 2) που θα αποτελέσουν τη νέα πρόκληση για τον ίδιο και τους φίλους του.

Σκηνοθεσία: Τετσούρο Κοντάμα

Διάρκεια: 100 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Πηγή των Παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε επανέκδοση

Οσκαρικός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν του 1960. Στην επαρχιακή Σουηδία του 14ου αιώνα η μοναχοκόρη μιας οικογένειας χωρικών βιάζεται και δολοφονείται από δύο γιδοβοσκούς. Μαζί με τον μικρό τους αδερφό, αυτοί καταφεύγουν το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας της κοπέλας, η μάνα της οποίας αναγνωρίζει το ματωμένο φόρεμά της.

Με τους Μπιργκίτα Βάλμπεργκ, Μαξ Φον Σίντοφ, Γκούνελ Λίντμπλομ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης