Πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε «Ο αστακός» («The Lobster») του Γιώργου Λάνθιμου, σημειώνοντας πολύ καλή πορεία στο αμερικάνικο box office, καταγράφοντας το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς σε περιορισμένο κύκλωμα προβολής.

Η ταινία, που θα προβληθεί σε περισσότερες αίθουσες προβολής από τις 27 Μαΐου, άνοιξε σε τέσσερις κινηματογράφους και απέσπασε 188.195 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι έκανε εισπράξεις πάνω από 47 χιλιάδες δολάρια ανά αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχημένη εισπρακτικά και καλλιτεχνικά πορεία της ταινίας δεν αποκλείεται να την οδηγήσει μέχρι τα Όσκαρ. Θυμίζουμε πως, πέρυσι, η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάποια υποψηφιότητα, καθώς δεν είχε προβληθεί στην Αμερική.

Η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The killing of a sacred deer» («Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού»), που ξεκινάει γυρίσματα τον Αύγουστο, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κόλιν Φάρελ, αποτελεί ένα από τα πρότζεκτ, που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις Κάννες, όπου κλείνονται σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης