Μετά από τέσσερις υπέροχες κινηματογραφικές βραδιές το Micro μ που ξεκίνησε την Πέμπτη από την Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε τις προβολές του σε Αθήνα και Ξάνθη την Κυριακή το βράδυ.

Η κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/10 όπου οι εννέα πόλεις του φετινού Micro μ, με γιορτινή διάθεση, παρακολούθησαν τις 15 ταινίες μικρού μήκους και με ζωντανές συνδέσεις ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοινό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πάτρα, Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα και Παρίσι ανέδειξε  «Αγαπημένη Ταινία» του Micro μ Festival για το 2021 την ταινία μικρού μήκους «Στο Αεροδρόμιο». Η ταινία του Μιχάλη Μαθιοδάκη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολόγια κερδίζοντας το ποσό των 1.000 € από το Micro μ και δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του αξίας 1.000 € από την εταιρεία RGB studios. Στην ταινία περιγράφεται η ζωή σε ένα μικρό ελληνικό νησί μέσα από την ματιά του Προκόπη, που είναι ο μοναδικός υπάλληλος του τοπικού αεροδρομίου, τον οποίον υποδύεται ο Θανάσης Ζερίτης. Το cast  συμπληρώνεται από την Λυδία Φωτοπούλου και τον Μανώλη Μαυροματάκη ενώ την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Δημήτρης Μανιώρος .

Δεύτερη Αγαπημένη ταινία είναι «Ο Φοιτητής» του Βασίλη Καλαμάκη που κερδίζει Ένα kit mirrorless φωτογραφικής μηχανής Nikon Z 50 + 16-50mm VR, προσφορά της Δ. &Ι.ΔαμκαλίδηςΑ.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτη αναδείχτηκε  η ταινία «Όλο τον Χρόνο Του Κόσμου» της Δανάης Επιθυμιαδή που κέρδισε υπηρεσίες DCP mastering αξίας 500 € για την επόμενη παραγωγή του, προσφορά της εταιρίας VIDEOPRESS.

Τέταρτη ταινία ήταν  το «Ίσκιωμα» του Κώστα Γεραμπίνη  και την πέμπτη  θέση μοιράζονται οι ταινίες «Μην Το Σκέφτεσαι» του  Matteo Pizzocaro   και το «Jackpot» του Δημήτρη Ζαπατίνα.

Ισοβαθμία όμως είχαμε και στην πρώτη θέση του Σπουδαστικού Τμήματος όπου η τελική κατάταξη άλλαξε το βράδυ του Σαββάτου με την ενσωμάτωση της ψηφοφορίας από την Online προβολή.

 Οι Αγαπημένες ταινίες του Σπουδαστικού Τμήματος του Micro μ Festival 2021 είναι:

«Small Talk With The Bad Man» των Νίκου Κολιούκου & Μένης Τσιλιανίδου  
&
«Cyber -ex» της Αντιγόνης Μπιτσικώκου

Οι δύο ταινίες κερδίζουν δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή τους, αξίας 1.000€, από την εταιρεία RGB studios  και του Micro μ

Την πεντάδα του Σπουδαστικού συμπληρώνουν οι ταινίες:

Το «Ραδιοφωνάκι»  του Ορέστη Ρούσκα

Οι «Κορνίζες» του Αλέξανδρου Λαγκαδινού

Το «Πικρό Γάλα» των Αλκιβιάδη Παπαδόπουλο και Κατερίνας Αδαμίδου

Το διεθνές μέρος του φεστιβάλ για ακόμη μία χρονιά έκλεισε τις προβολές του φεστιβάλ και οι διοργανωτές ευχαριστώντας  όλους τους δημιουργούς και τους θεατές για την ενέργεια και την παρουσία τους ανανέωσαν  το ραντεβού για του χρόνου.  

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης