Η «Wonderwoman» μίλησε για τα γυναικεία πρότυπα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 11:59
Η «Wonderwoman» μίλησε για τα γυναικεία πρότυπα
Η ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ έχει εκφράσει πολλές φορές τις φεμινιστικές θέσεις της. Σε νέα της συνέντευξη στη Mirror δηλώνει ότι γεννήθηκε για να παίξει αυτόν τον ρόλο. «Τα αγόρια είχαν πάντα ένα χαρακτήρα για να θαυμάζουν, τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν, ή τον Σπάιντερμαν. Για τα κορίτσια ήταν πάντα η πριγκίπισσα που σωζόταν από κάποιον. Τώρα έχουμε την Wonderwoman. Είναι ατρόμητη, είναι δραστήρια, πιστεύει στον εαυτό της και πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Για μένα αυτή είναι η πραγματική γυναίκα».

Η Γκαλ Γκαντότ υποδύεται την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα των Αμαζόνων, που αφήνει το σπίτι της αφού ο πιλότος Στιβ Τρέβορ (τον οποίο υποδύεται ο Κρις Πάιν) πέφτει με το αεροπλάνο του στο νησί Θεμίσκυρα, δηλαδή το νησί των Αμαζόνων και αποκαλύπτει ότι ένας μεγάλος πόλεμος εξελίσσεται στον κόσμο.

Η «Wonderwoman» είναι η πρώτη ταινία με γυναίκα υπερήρωα, σπάζοντας τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες σε τέτοιου είδους ταινίες να υποδύονται τις ευάλωτες δεσποσύνες που χρήζουν της αντρικής βοήθειας. Η ταινία σκηνοθετείται από γυναίκα και έχει μέσα σε μία εβδομάδα προβολής 250 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, χωρίς να έχει ξεκινήσει η προβολή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 11:59