Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της executive producer στην ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου που έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας ανοίγοντας το τμήμα των «Οριζόντων».

Η Αυστραλέζα ηθοποιός βρέθηκε στη Μόστρα εκτελώντας χρέη προέδρου της κριτικής επιτροπής για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Μήλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώνοντας γοητευμένη από την ταινία του Χρήστου Νίκου, η Μπλάνσετ θα αναλάβει την προώθηση της ταινίας στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films. Η ίδια δήλωσε για την ταινία πως πρόκειται για «μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», την οποία είναι περήφανη να εκπροσωπήσει «βοηθώντας να διαδοθεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η συναρπαστική ματιά της».

Μετά τις πρεμιέρες στη Βενετία και το Τορόντο, τα «Μήλα» συνεχίζουν τη διεθνή φεστιβαλική πορεία τους, ενώ έχουν ήδη βρει διανομή σε περισσότερες από 30χώρες.

Οκτώ χρόνια μετά το «KM», την βραβευμένη μικρού μήκους που συμμετείχε σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων τα Ρότερνταμ, Παλμ Σπριγνκς, Σίδνει, ο Νίκου επιστρέφει με τα «Μήλα» (την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του) για να αφηγηθεί μια πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα (τον ερμηνεύει ο Άρης Σερβετάλης) που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη που ξαφνικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις ελληνικές αίθουσες από τη Feelgood, είναι ένας στοχασμός πάνω στην ταυτότητα και την απώλειά της, στη μνήμη και τον πόνο.

Ο Χρήστος Νίκου έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Πρόσφατα υπέγραψε με την CAA, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Αμερικής, και εκπροσωπείται από τον μάνατζερ Jerome Duboz ο οποίος εκπροσωπεί ανάμεσα σε άλλους, σκηνοθέτες όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο («Παράσιτα»). Στα επόμενα σχέδιά του είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης σε συνεργασία με την CAA.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης