Με παρατεταμένο χειροκρότημα έγινε δεκτό στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας το αντιπολεμικό δράμα «Hacksaw Ridge» του Μελ Γκίμπσον, η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά εδώ και μία δεκαετία, μετά το «Apocalypto».

Έπειτα από μια δύσκολη φάση στην καριέρα του, με ένα δημόσιο σκάνδαλο το οποίο έγινε αφορμή να χαρακτηριστεί ρατσιστής, ο Γκίμπσον ήταν από τις μορφές που σημάδεψαν τις πρώτες ημέρες της κινηματογραφικής Μόστρα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θετική ανταπόκριση των κριτικών από τις πρώτες δημοσιογραφικές προβολές της ταινίας την Κυριακή ακολούθησε το θερμό χειροκρότημα του κοινού το βράδυ της Δευτέρας, που κάλεσε τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τερέσα Πάλμερ και Λιουκ Μπρέισι, να σηκωθούν και να χαιρετήσουν τους θεατές στην αίθουσα Sala Grande.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, και σεναριογράφος, μετέφερε, σύμφωνα με τις κριτικές, επιτυχημένα στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Αμερικανού Ντέσμοντ Τ. Ντος, αντιρρησία συνείδησης που στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έσωσε στην Οκινάουα τις ζωές 75 στρατιωτών συμπατριωτών του, χωρίς ποτέ να πυροβολήσει ή να κρατήσει όπλο.

Στη διεκδίκηση των βραβείων που αφορούν την 73η Μόστρα, εκτός του Γκίμπσον, το μιούζικαλ «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ με τους Έμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ, εκθειάστηκε από τους κριτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το θρίλερ «Nocturnal animals» του Τομ Φορντ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στον ρόλο ενός συγγραφέα που «εκδικείται» την πρώην σύζυγό του, επιμελήτρια εκθέσεων και ξαναπαντρεμένη, στέλνοντάς της το νέο του βιβλίο που αφηγείται τον τρομακτική τροπή που παίρνει η διαδρομή μιας τριμελούς οικογένειας στην έρημο του Τέξας.

Ο σχεδιαστής μόδας και σκηνοθέτης Τομ Φορντ έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ με τρόπο που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και χάρισε στην Έιμι Ανταμς, συμπρωταγωνίστρια του Τζίλενχαλ, τον έναν της σημαντικό ρόλο για φέτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης