Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022, ετοιμάζεται και προσκαλεί τους δημιουργούς να καταθέσουν τα σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα «Agora Doc Market», «Docs in Progress» και «Thessaloniki Pitching Forum».

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ, η οποία θα «τρέχει» από τις 11 έως τις 19 Μαρτίου, έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης ανάμεσα σε σκηνοθέτες, παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, προωθώντας και στηρίζοντας την ταινία τεκμηρίωσης σε όλα τα στάδια παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναπτυξιακές δράσεις της επικεντρώνονται στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Creative Europe Media».

Τα πρότζεκτ τους μπορούν να καταθέσουν στο τμήμα «Agora Docs in Progress» μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2022 δημιουργοί των οποίων τα ντοκιμαντέρ βρίσκονται στο τελικό στάδιο post-production και αναζητούν διανομέα, πρεμιέρα σε φεστιβάλ ή χρηματοδότηση.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει, επίσης, την πρωτοβουλία «Agora Lab», ένα τριήμερο εργαστήρι ανάπτυξης υλικού (16-19 Μαρτίου), στο οποίο επαγγελματίες μοντέρ, αλλά και άλλοι επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρουν καθοδήγηση σε σκηνοθέτες με ελληνικά ντοκιμαντέρ, που βρίσκονται στο στάδιο του μοντάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγορά του Φεστιβάλ συνεχίζει την πρωτοβουλία «Thessaloniki Pitching Forum», με προθεσμία κατάθεσης μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2022, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται η δράση «Meet the Future», που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, στην οποία συστήνονται στους επισκέπτες της νέα ταλέντα του κινηματογράφου από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

Τέλος, συνεχίζεται και η δράση «Doc Counselling», όπου έμπειροι επαγγελματίες παρέχουν συμβουλές στους κινηματογραφιστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και την Αγορά, και προσφέρουν ιδιωτικές συμβουλευτικές συναντήσεις.

Το «Agora Doc Market» είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, με 30 σταθμούς θέασης, και λειτουργεί μέσω της επαγγελματικής ψηφιακής πλατφόρμας θέασης «Cinando». Παρουσιάζει ντοκιμαντέρ που έχουν ολοκληρώσει την παραγωγή τους τα τελευταία δύο χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς να προβάλλουν τις ταινίες τους στους διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου (παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων, διανομείς, εκπροσώπους φεστιβάλ), που επισκέπτονται την Αγορά Ντοκιμαντέρ.

Κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου 400 ταινίες και περισσότερους από 100 αγοραστές και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, οι οποίοι επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσουν ή να αγοράσουν ντοκιμαντέρ. Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής, καταθέτοντας την ταινία τους στο «Agora Doc Market» έως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης