Ο βετεράνος της δράσης Λίαμ Νίσον (Η Λίστα του Σίντλερ) πρωταγωνιστεί σε μία ακάθεκτη περιπέτεια και διασχίζει με φορτηγό τους παγωμένους δρόμους σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απομονωμένα μέρη του πλανήτη. Ο έμπειρος Τζόναθαν Χένσλι (Ο Άντρας που η Μαφία δεν μπορούσε να Σκοτώσει) υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί πρωτόγνωρες σκηνές δράσης στα παγωμένα τοπία του Καναδά, όπου ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και όλοι φαίνεται να έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα.

Σύνοψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Μία ταινία δράσης σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον

Η ιστορία ξεκινάει με την έκρηξη ενός ορυχείου διαμαντιών στον απομονωμένο βορρά, που εγκλωβίζει δεκάδες εργάτες με ελάχιστο οξυγόνο και ελάχιστο χρόνο, πριν ο αέρας τελειώσει. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να σωθούν και ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί είναι τρία φορτηγά οχήματα που πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα πάγου πριν λιώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η ιδέα ότι μια ομάδα αταίριαστων ανθρώπων πρέπει να κάνει αυτό το ταξίδι, μία τόσο επικίνδυνη διαδρομή, που κανείς χωρίς τις σωστές προθέσεις δεν θα αναλάμβανε, με συνεπήρε» λέει ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Χένσλι.
Ο Τζόναθαν Χένσλι λέει ότι είναι όνειρο κάθε σκηνοθέτη να συνεργαστεί με έναν ηθοποιό σαν τον Λίαμ Νίσον. «Λίγοι πρωταγωνιστές μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Λίαμ. Έχει εκτόπισμα και εμπορική απήχηση. Είναι μοναδικός».

Ο Λίαμ Νίσον ενδιαφέρθηκε για τον χαρακτήρα ιδιαίτερα

«Υποδύομαι έναν τύπο, τον Μάικ, που έχει έναν αδελφό τον Γκέρτι, που τον παίζει ο Μάρκους Τόμας. Είμαστε οδηγοί φορτηγών. Ο Μάικ ένας περήφανος οδηγός, ένας λαϊκός τύπος και πολύ δουλευταράς. Προσέχει και τον αδερφό του που υπηρέτησε στον Ιράκ και δυσκολεύεται να μιλήσει, γιατί πάσχει από αφασία, οπότε πρέπει να τον βοηθήσει. Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες όπου οι άνθρωποι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων σε επικίνδυνες καταστάσεις. Καταβρόχθισα το σενάριο. Ήξερα ότι είχα πολλά να κάνω, να μάθω να οδηγώ ένα τεράστιο φορτηγό για να προετοιμαστώ. Θαυμάζω τους τύπους που οδηγούν αυτά τα τεράστια φορτηγά. Πάντα θαύμαζα τη δεξιότητα τους και ήθελα να μάθω περισσότερα για την τεχνική τους» λέει ο Νίσον.

«Βρέθηκα με έναν οδηγό και μου έδειξε κάποια κόλπα. Ήμουν συνεπιβάτης και απλώς τον παρακολουθούσα. Φανταζόμουν ότι θα είχε ένταση με το μεγάλο τιμόνι και τις ταχύτητες, αλλά τελικά είναι πιο πολύ σαν μπαλέτο. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση» λέει ο πρωταγωνιστής.

«Ο Γκέρτι είναι ο αδερφός μου, ένας βετεράνος που υπηρέτησε στο Ιράκ. Τραυματίστηκε από σφαίρα και δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά. Είμαι ο μόνος που καταλαβαίνω τι λέει. Είναι καταπληκτικός μηχανικός, αλλά δεν θέλει να μιλάει σε κόσμο» εξηγεί ο Νίσον.

Το άγριο τοπίο

Η ταινία γυρίστηκε στον Καναδά υπό δύσκολες συνθήκες σε πραγματικά παγωμένους δρόμους. «Ήθελα να βασιστώ σε πραγματικά τοπία. Επέμενα να έχουμε μόνο ρεαλιστικές γωνίες, ήθελα να μοιάζει με ντοκιμαντέρ» λέει ο σκηνοθέτης. «Επιλέξαμε τη λίμνη Γουίνιπεγκ γιατί παγώνει τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο ο πάγος είναι τόσο παχύς που μπορείς να οδηγήσεις φορτηγά εκεί. Έχουμε σκηνές καταδίωξης, έκρηξης, σκηνές που δεν έχουμε ξαναδεί».

The Ice Road

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Τζόναθαν Χένσλι
Πρωταγωνιστούν: : Λίαμ Νίσον, Μάρκους Τόμας, Χολτ ΜακΚάλανι, Ματ ΜακΚόι, Λόρενς Φίσμπερν, Άμπερ Μιντθάντερ

Ημερομηνία Εξόδου: 23 Σεπτεμβρίου 2021

Διάρκεια: 1 ώρα και 43 λεπτά

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης