Ο Νοέμβριος του 2021 θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για τους φαν του «Rocky», καθώς στις 11 του μηνός θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το «Director’s Cut» της διάσημης ταινίας. Άλλωστε το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν η βασική απασχόληση του Σιλβέστερ Σταλόνε κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Η σημασία των ταινιών «Rocky» ήταν εξαιρετικά καθοριστική για την καριέρα του πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη Σταλόνε, καθώς τον εκτόξευσαν στην κορυφή των σταρ του Χόλιγουντ, με τον Rocky Balboa ως χαρακτήρα να εμφανίζεται σε 8 ταινίες (μαζί και με τα δύο «Creed»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, ο Σταλόνε έχει δηλώσει ήδη 10 φορές πως δεν θα υπάρξει συνέχεια στη σειρά.

1. Συνέντευξη του Stallone στον Roger Ebert το 1979

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη στην περίοδο της κυκλοφορίας του Rocky II, ο ηθοποιός δήλωσε πως η τρίτη και τελευταία ταινία της σειράς θα ήθελε να γυριστεί στο Κολοσσαίο, συγκρίνοντας τον ήρωα με έναν μονομάχο της αρχαίας Ρώμης. Ο ίδιος είπε: «Θέλω να στρέψω την προσοχή μου προς νέες ταινίες που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων… Αλλά δεν θα υπάρξει Rocky IV. Πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί ένα τέλος».

2. Συνέντευξη του Stallone στον Roger Ebert το 1980

«Αν έχω τα κότσια, ο Rocky πρέπει να πεθάνει στο τέλος της τρίτης ταινίας… Η ταινία πρέπει να τελειώνει με τον Rocky να έχει καταφέρει τα πάντα και να πεθαίνει ενώ είναι πρώτος, πάνω απ’ όλους. Δε νομίζω πως οι άνθρωποι θέλουν να τον δουν όταν είναι πια 80».

3. Συνέντευξη στη Harriet Choice κατά την κυκλοφορία του Rocky III, το 1982

«Ήθελα ο Rocky να πεθάνει στο τέλος της τρίτης ταινίας. Φυσικά, αυτό θα ήταν μια κίνηση που θα κατέστρεφε εμπορικά τα σίκουελ, αλλά θα ήταν κι αυτό που επιθυμούσα περισσότερο».

4. Συνέντευξη στον David Elliot μετά την κυκλοφορία του Rocky III, Ιούνιος 1982

«Αυτή θα είναι η τελευταία ταινία “Rocky”. Πάντα σχεδίαζα να κάνω τρεις ταινίες. Σκέφτηκα πως ήμουν πολύ τυχερός να καταφέρω να κάνω μόνο μία».

5. Σε συζήτηση με τον Pat Hackett πριν την κυκλοφορία του Rocky IV, 1985

«Αυτό ήταν το τέλος για τον Rocky. Πού μπορείς να πας μετά από αυτό; Αν μπορώ να φύγω με τέσσερις καλές ταινίες “Rocky”, τότε είμαι υπερβολικά τυχερός».

6. Συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 1986 μετά την κυκλοφορία του Rocky IV

«Θα το αγαπήσουν αν κάνω ακόμα ένα “Rocky”. Αλλά το έχω ξαναπεί, τι θα μπορούσα να κάνω για συνέχεια, να παλέψω με εξωγήινους;».

7. Σε συνομιλία με τον Bob Thomas πριν την κυκλοφορία του Rocky V, 1989

«Το τελευταίο μου “Rocky” θα βγει τώρα. Ο ήρωας χάνει όλα του τα λεφτά και πρέπει να γυρίσει στους δρόμους».

8. Συνέντευξη κατά την κυκλοφορία του Rocky V, 1990

«Δεν θα υπάρξει “Rocky VI”. Ο Rocky έχει τελειώσει… Είναι σαν να βλέπεις κάποιον στο νοσοκομείο και να ξέρεις ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα τον δεις».

9. Συνέντευξη στον Oliver Jones κατά την κυκλοφορία του Rocky Balboa (7η ταινία της σειράς), Δεκέμβριος 2006

«Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από αυτή την ταινία. Θα έπρεπε να περιμένω δέκα χρόνια ώστε να δουλευτεί σωστά, αλλά μέχρι τότε…».

10. Συνέντευξη στο Total Release μετά την κυκλοφορία του Rocky Balboa

«Όχι, σίγουρα όχι. Έχουμε τελειώσει. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνουμε».

Πηγή: mentalfloss.com, cinemablend.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης