«Broken circle» είναι ο τίτλος της ταινίας μεγάλου μήκους που έγραψε και σκηνοθέτησε ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης  Δημήτρης Κατής.

Πρόκειται για μια φανταστική ταινία φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχομένου με δραματικές και επικές ανατροπές που λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Ελλάδα τη Μυκηναϊκή Εποχή, με στοιχεία συνεχούς υπαρξιακής αναζήτησης, ρομαντισμού και έρωτα, αγνότητας, αλλά και δυνατά απρόοπτα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ταινία ο δημιουργός της οποίας τη χαρακτηρίζει «επιστημονικής φαντασίας αρχαία τραγωδία»

Συνδυάζεται ο λογοτεχνικός θεατρικός λόγος σε συνδυασμό με την «εικαστικής ομορφιάς» κινηματογραφική φωτογραφία και την πλούσια σε μελωδίες μουσική σύνθεση, που δίνει το «παρών» με πρωταγωνιστικό τρόπο.
Η προσπάθεια κινηματογράφησης τέτοιου είδους ταινίας αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα.

Πρόκειται για μια ανιδιοτελή ιδέα, δημιουργία και συνεισφορά του ίδιου του δημιουργού Δημήτρη Κατή πρωτίστως, αλλά και των συνεργατών του και συντελεστών της ταινίας. Μια προσφορά προς τον ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο φιλοδοξούν όλοι τους μαζί να διαφημίσουν σε ολόκληρο τον κόσμο και στα διεθνή φεστιβάλ, μέσω της ταινίας αυτής.

Το «Broken Circle» είναι μια μεγάλου μήκους ταινία, διάρκειας 139 λεπτών. Ήδη με την έναρξη αποστολής της στα διεθνή φεστιβάλ, επιλέχθηκε για επίσημη συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντάκα -πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές-, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Νότιας Ασίας (Cinemaking International Film Festival Dhaka).

O διεθνούς φήμης πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του «Broken Circle», υπογράφοντας την παραγωγή & σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και, φυσικά, τη μουσική σύνθεση και το soundtrack της ταινίας.

Επίσης, ο ίδιος είναι και κινηματογραφιστής και διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας. Είναι καθαρά προσωπική / ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς καμία απολύτως κρατική ή άλλου είδους χρηματοδότηση ή επιδότηση ή βοήθεια, πλην απλών ανθρώπων χωριών και συλλόγων που βοήθησαν με τον εθελοντισμό τους και την προσωπική τους συμμετοχή και εργασία…
Το καστ της ταινίας αποτελείται από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς, με ονόματα από τη Λυρική Σκηνή και το θέατρο, αλλά και την ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο, καθώς και εμφάνιση νέων ηθοποιών, αλλά και γνωστών μοντέλων στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα.

Οι βασικοί ρόλοι:

Χρήστος Γλυκός ως Αγαμέμνων
Χρήστος Αμβράζης ως Μάντης
Βάγια Κωφού ως Κλυταιμνήστρα
Νεκτάριος Παπαλεξίου ως Μενέλαος
Δημήτρης Μαζιώτης ως Οδυσσέας
Κατερίνα Χολή ως Γραία
Μαρίζα Σπιρίτο ως Ηλέκτρα
Δήμητρα Δερζέκου ως Φιλομήλα
Αποστόλης Γεωργίου Ζωναράς ως Άνθος
Ντιάνα Τσεμέρις ως Χρυσόθεμις
Γιώργος Καρατζάς ως Αχιλλέας
Κρυσταλλία Κεφαλούδη ως Αρχιέρεια
Ελπίδα Κατή ως Ιφιγένεια

Ειδική εμφάνιση: Σύλλογος Πολιτιστικής Προβολής «Ιερολοχίτες Θηβών» με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Σύντομη περιγραφή:

Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, του Οδυσσέα και του Αχιλλέα, λίγο πριν από τον Τρωικό Πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέπονται και η σειρά των πραγμάτων αλλάζει τροπή. Οι δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδευμένοι στη ρωγμή του χρόνου.

Σύνοψη:

«Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτή την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μια αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίκτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος… Η νεαρή κόρη, με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μια νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία… Ήταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους… και τα σύνορα ήταν ρευστά… Μια ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο… Είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος… ή ενός άλλου».
Tα κοστούμια υπογράφει η Παναγιώτα Νέννε και τα set & props ο Εξηκίας Τριβουλίδης, οι οποίοι συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Δημήτρη Κατή, καθώς και στη δημιουργία του video clip του γκρουπ Εξόριστοι με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη, το 2016. Την ηχογράφηση και το Foley της ταινίας υπογράφει και φέρει εις πέρας ο Κωνσταντίνος Κατής.

Υπεύθυνος CGI (3D Visual Effects Supervisor): Πάνος Μακούλης

Make-up artists: Μαριάννα Μονόπολη και Δέσποινα Λουιζίδου

Σχεδιαστής και κατασκευής κοσμημάτων: Παντελής Κοντάκης

Styling μαλλιών: Γιώργος Σαρρής, Δημήτρης Πίσσας, Άγγελος Σαχιτζής

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κατή

Ο συνθέτης Δημήτρης Κατής είναι γνωστός στη χώρα μας από τη δεκαετία του ’90 με το τραγούδι του «Κάνω Μιαν Ευχή», καθώς και το δημιούργημά του, το επικό χέβι ροκ συγκρότημά του Εξόριστοι, ιστορικά τεκμηριωμένο ως το πρώτο και το μόνο ροκ/μέταλ συγκρότημα στην ελληνική ροκ/μέταλ σκηνή που κατέκτησε πλατινένιο δίσκο (ΕΜΙ) με πωλήσεις πάνω από 70.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα η πλατίνα δεν υπερβαίνει τις 10.000.

Ο Δημήτρης Κατής δημιούργησε το πρώτο ελληνικό μέταλ/ροκ συγκρότημα με ελληνικό στίχο, και θεματολογία που βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Ίσως είναι ο πιο πολυβραβευμένος Έλληνας συνθέτης -εξ Ελλάδος- στην Αμερική, στον χώρο της επικής ορχηστρικής/συμφωνικής progressive μουσικής σύνθεσης, διατηρώντας όμως ένα χαμηλό προφίλ, με αποτέλεσμα τα έντυπα και ηλεκτρονικά media στη χώρα μας να μην έχουν αφιερώσει στο έργο του τον πρέποντα χώρο και χρόνο που -δικαίως- του αναλογεί.

Από το 2007 έως και σήμερα ο συνθέτης έχει σαρώσει τα μουσικά βραβεία, και όχι μόνον, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αλλά και εδώ στην Ελλάδα οι τιμητικές διακρίσεις για τη διεθνή προσφορά του στον πολιτισμό μέσω της μουσικής του είναι πολλαπλές.

Το 2007 έλαβε το 1ο βραβείο από τα «Los Angeles Music Awards» (Best classical composer). H εκδήλωση έγινε στο Henry Fonda Music Box Theatre, ένα από τα διασημότερα θέατρα, στη «Λεωφόρο της Δόξας» (Walk of Fame), στο Χόλιγουντ, παρόντος -στο ίδιο τραπέζι- του τότε δημάρχου του LA, Antonio Villaraigosa. Από την ίδια διοργάνωση είχε βραβευτεί και ο Slash, κιθαρίστας των Guns n’ Roses.
Την άνοιξη του 2008 το διάσημο «Billboard» βράβευσε τον Δημήτρη Κατή στο Μπράνσον του Μιζούρι (γνωστό ως «Τhe entertainment capital»), στο πλαίσιο των μουσικών βραβείων «Billboard World Song Contest». Έλαβε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Electronica» με το έργο του «Gathering of the tribes». Το 2011 όμως το «Billboard» ξαναβράβευσε τον Δημήτρη, αυτή τη φορά με το 1ο βραβείο στην ίδια κατηγορία, με το έργο του «Running Wild».

Το φθινόπωρο του 2008 περιόδευσε σε όλη την Αμερική από πολιτεία σε πολιτεία γράφοντας τη μουσική στην αρχαία τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη και βραβεύθηκε από την AHEPA, στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια, με το «Βραβείο Ελληνισμού», για την εξαιρετική ποιότητα της μουσικής του. Στη συνέχεια βραβεύθηκε στο Portland του Maine με το Χρυσό Κλειδί της πόλης, από τον δήμαρχο Ed J. Suslovic.

Tην ίδια χρονιά, τα βραβεία συνέχισαν να πέφτουν σαν βροχή. Τον Νοέμβριο σάρωσε το Χόλιγουντ εκ νέου και πιο δυναμικά. Οι οργανισμοί Hollywood F.A.M.E Award και Los Angeles Music Awards τίμησαν από κοινού τον συνθέτη Δημήτρη Κατή ως «Best International Composer 2008», προσφέροντάς του το «Άστρο του Χόλιγουντ» σε μορφή πλαισιωμένου βραβείου. Το ίδιο βραβείο έχουν λάβει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και ο θρύλος της ροκ, Ρόνι Τζέιμς Ντίο.

To ίδιο βράδυ σε άλλη εκδήλωση στις 20 Νοεμβρίου, πάλι στο Χόλιγουντ, μερικά τετράγωνα πιο κάτω, πάλι στη «Λεωφόρο της Δόξας», το πάρτι συνεχίστηκε. Στην αίθουσα «Τhe Highlands», στο διάσημο Kodak Theater Block, ο συνθέτης έλαβε το 1ο βραβείο «Best Classical / Orchestral artist» από τον οργανισμό Hollywood Music Awards.

Το καλοκαίρι του 2008 το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τίμησε τον μουσικοσυνθέτη, δημοσιογράφο και μέλος της Ενώσεως Δημήτρη Κατή για το διεθνές μουσικό του έργο και τις διεθνείς διακρίσεις, στη γνωστή αίθουσα της Ενώσεως, «Καρατζά».

Την ίδια χρονιά, ο δήμαρχος της πόλης των Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης τίμησε τον Δημήτρη Κατή στο δημαρχείο προσφέροντάς του τιμητική πλακέτα ως «αναγνώριση για την προσφορά στην προαγωγή του ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως».

Μαζί με τη διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφο Rita Cosby, το 2009, ο Δημήτρης Κατής βραβεύεται από τα Artemis Awards του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών, στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια πανέμορφη εκδήλωση, στην οποία τότε έγινε και η πρεμιέρα του μουσικού του έργου «300 Spartans». To ίδιο βραβείο είχε λάβει και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και υποψήφια για την Προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.
O πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Daniel V. Speckhard τού απένειμε το ειδικό βραβείο μουσικής για το μουσικό του έργο και την καλλιτεχνική του προσφορά του στον δυτικό πολιτισμό μέσω του ελληνικού πνεύματος. Την τελετή παρουσίασε η διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος Rita Cosby, το καλοκαίρι του 2010, και είναι η 2η κατά σειρά βράβευσή του μετά το 2009 από τον ίδιο Οργανισμό.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τον συνθέτη για το έργο του «300 Σπαρτιάτες» και «Ευρώπη, ύμνος και χρέος» & γενικότερα το διεθνές ορχηστρικό του έργο -μέσω του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών- με την εκτύπωση 10 έγκυρων γραμματοσήμων πραγματικής αλλά και συλλεκτικής αξίας.

Γνωστός, επίσης, για την πρώτη τηλεοπτική μουσική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) αφιερωμένη στη ροκ και μέταλ μουσική, τη θρυλική «Μetalmania» (1990-1993), και παρουσιαστής της μουσικής εκπομπής «Star Club» στην ΕΤ2. Έτσι, έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος που έβαλε το heavy metal στις οθόνες των σπιτιών μας». Εργάστηκε και ως δημοσιογράφος 15 χρόνια στην εφημερίδα «Απογευματινή» και 10 χρόνια στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης