Ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά η τελετή απονομής των Βραβείων Britannia

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 16:29
Ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά η τελετή απονομής των Βραβείων Britannia

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών ακύρωσε την τελετή απονομής των βραβείων Britannia για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα ετήσια βραβεία Britannia απονέμονται από το παράρτημα της BAFTA στο Λος Άντζελες.

Η τελετή, η οποία συνήθως πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton», ακυρώθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19.

«Τα βραβεία BAFTA Britannia θα είναι βασικό μέρος των σχεδίων μας για το 2022 - για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στα προγράμματα εκπαίδευσης και ταλέντων, μεταξύ άλλων στις υποτροφίες, GSA BAFTA Student Awards και Breakthrough USA, τον νέο κύκλο των οποίων θα ανακοινώσουμε αργότερα μέσα στο έτος», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Τα βραβεία απονέμονται ετησίως σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και των επιτευγμάτων προσώπων και εταιρειών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, που έχουν αφιερώσει τις καριέρες τους ή τις εταιρικές αποστολές τους στην προώθηση των μορφών τέχνης της κινούμενης εικόνας.

Το πρώτο Βραβείο Britannia απονεμήθηκε το 1989 στον Άλμπερτ Ρ. «Κάμπι» Μπρόκολι, πρωτοπόρο παραγωγό των ταινιών Τζέιμς Μποντ.

Η Ακαδημία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η τελετή απονομής των Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Βραβείων της θα λάβει χώρα στις 8 Μαΐου 2022.

Νωρίτερα, στις 24 Απριλίου θα απονεμηθούν τα Βραβεία Δεξιοτήτων, με τα οποία θα τιμηθούν όσοι εργάζονται στα παρασκήνια. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 30 Μαρτίου.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 16:47