Ο Δήμος Κιμώλου και η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Glory Films διοργανώνoυν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2019. Η υλοποίησή του βασίζεται στη συνεργασία τοπικών και διεθνών φορέων, όπως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Φεστιβάλ Αραβικών Ταινιών της Γενεύης και η εταιρεία διανομής ταινιών SpanglishMovies (Λατινική Αμερική). Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7FM και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8FM.

Υποστηρικτές του φεστιβάλ είναι η εταιρεία Ορυκτών ΜΠΕΤΟΜΑΙΝ, η εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες και οι εταιρείες διανομής ταινιών Rosebud.21 και SevenFilms. Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της εταιρείας Intermediate – Τοπική Συνεργασία. Mεγάλος Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα ARIA HOTELS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ManueldeCoco(Μάνος Κοκορομύτης).

Tην προβολή του φεστιβάλ αναλαμβάνει το VisitGreece του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα προβολές ταινιών μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο. Το διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από οκτώ ταινίες, δύο ταινίες θα προβληθούν στις τελετές έναρξης και λήξης και, τέλος, μέρος του προγράμματος θα αποτελούν δύο ταινίες παλαιότερης χρονολογίας, στη δημιουργία των οποίων συνετέλεσαν πρόσωπα που θα παραστούν στο φεστιβάλ ως επίσημοι καλεσμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ανάμεσα σε άλλα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουντις τελετές έναρξης και λήξης, βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ για την προσφορά τους στον κινηματογράφο, εργαστήρια με θέμα το ανεξάρτητο σινεμά, καθώς και περιήγηση των καλεσμένων σε αξιοθέατα του νησιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα προσκαλέσει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, με σκοπό να υποδεχτούν θετικά το νέο πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο καλείται να ενώσει τον πολιτισμό με την ψυχαγωγίακαι ταυτόχρονα τη γαστρονομία με τις ομορφιές του κυκλαδίτικου αυτού νησιού. Έτσι, κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου, το φεστιβάλ αισιοδοξεί να στεγάσει τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης