Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι αναμφισβήτητα μία από τις φρέσκιες και ταλαντούχες παρουσίες στον χώρο της μουσικής. Η ζεστασιά της φωνής της, το εύρος και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα όνειρα δεν βάζω ποτέ όρια και πάντα αποζητώ το καλύτερο. Ονειρεύομαι καινούργιες καλλιτεχνικές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, περιοδείες όπου υπάρχει ελληνισμός, καθιέρωση και καταξίωση στο ελληνικό πεντάγραμμο. Όνειρό μου, από την παιδική κιόλας ηλικία μου, ήταν να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στον χώρο της μουσικής» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr η νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια με αφορμή την ερμηνεία της στο «Πρωινό τσιγάρο» του Νότη Μαυρουδή.

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου εξομολογείται πώς ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής και αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της πορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πείτε μας λίγα λόγια για σας και την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Πρωινό τσιγάρο»

Η σύνδεσή μου με το «Πρωινό Τσιγάρο» είχε μία ξεχωριστή ομορφιά και ουσία, καθώς από την πρώτη στιγμή που το άκουσα στο ραδιόφωνο αισθάνθηκα μια ζεστασιά μέσα μου τόσο από τη μουσική όσο και από τους στίχους. Ο Γιώργος Χατζόπουλος, ο γνωστός κιθαρίστας και αγαπημένος συνεργάτης, μου πρότεινε να το προβάρουμε για ένα πρόγραμμα συναυλιών που θα κάναμε. Εκεί ήταν που το αποφάσισα και ακολούθησε η επικοινωνία με το σπουδαίο Νότη Μαυρουδή, ο οποίος μας έδωσε με χαρά την έγκρισή του να το ηχογραφήσουμε.

Τι σημαίνει ο Νότης Μαυρουδής για εσάς και τη νέα σας δουλειά;

Φαντάζει κλισέ το «ευχαριστώ» που λέμε σε ανθρώπους που μας ευεργετούν, αλλά το λέω και το εννοώ μέσα από την καρδιά μου. Ο Νότης Μαυρουδής με εμπιστεύτηκε και αυτό από μόνο του λέει πολλά για εμένα και φυσικά αποτελεί και μία σημαντική αναγνώριση της δουλειάς μου. Ανέκαθεν τον θαύμαζα για το καλλιτεχνικό του μεγαλείο και γνωρίζοντάς τον συνειδητοποίησα ότι είναι κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε ότι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας είναι η μουσική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, λαχταρούσα να τραγουδάω και να ακούω μουσική. Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, άκουγα μουσική πριν καλά – καλά γεννηθώ, καθώς η μητέρα μου, η Αιμιλία, χάραξε τον δικό της δρόμο ως τραγουδίστρια και σίγουρα οι νότες και μελωδίες υπήρχαν παντού μέσα στο σπίτι. Ραδιόφωνο, κασέτες, στη συνέχεια cd, ακαπέλα και ό,τι άλλο έβαζε ο νους μας! Έχω την αίσθηση ότι μόνο όταν κοιμόμασταν δεν ασχολούμασταν με τη μουσική, αλλά και γι΄αυτό δεν παίρνω όρκο!

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Όπως προανέφερα, η μητέρα μου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη σχέση μου με τη μουσική και ως εκ τούτου η επιρροή μου και τα πρώτα ακούσματά μου ήταν το ρεμπέτικο, το καλό λαϊκό τραγούδι και η παραδοσιακή μουσική, τα οποία με ακολουθούν μέχρι σήμερα. «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», «ήτανε μια φορά, μάτια μου» ήταν τραγούδια που είπα πρώτη φορά στη ζωή μου. Θα προσθέσω βέβαια και τα έντεχνα, τα  οποία υπηρετώ, σέβομαι και αγαπώ.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Λένε ότι πάντα υπάρχει η άποψη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου, η άποψη που έχουν οι άλλοι για εσένα, αλλά και αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα. Επομένως, νομίζω ότι είμαι αρκετά κοινωνική, ειλικρινής, υπομονετική, επίμονη και τελειομανής. Στα αρνητικά που μου καταλογίζω είναι ότι είμαι αγχώδης παραπάνω από όσο πρέπει κάποιες φορές, αλλά προσπαθώ με τα χρόνια να το δουλεύω και να βελτιώνομαι.

Ποιες καλλιτεχνικές συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Νιώθω ευγνώμων και πραγματικά τυχερή για όλες τις συνεργασίες που είχα μέχρι σήμερα, γιατί άφησαν το δικό τους αποτύπωμα μέσα μου και αποτέλεσαν οδηγό για το καλλιτεχνικό μονοπάτι που βάδισα στη συνέχεια. Αυτές που ξεχωρίζω είναι με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, τον Βασίλη Λέκκα και τη Μαριώ.

Πώς σας αρέσει να εκφράζεστε μουσικά; Προτιμάτε μεγάλους χώρους, συναυλίες ή πιο ατμοσφαιρικούς και μικρούς χώρους που ο ένας νιώθει την ενέργεια του άλλου;

Σημασία έχει πάντα η επικοινωνία με τον κόσμο σε όποιο χώρο κι αν συντελείται. Τόσο οι ανοιχτοί χώροι όσο και οι μικροί και φιλόξενοι έχουν τη δική τους μαγεία. Στην πρώτη περίπτωση, ο παλμός και ο ενθουσιασμός του κόσμου είναι κάτι εξωπραγματικό, ενώ στη δεύτερη υπάρχει η ζεστασιά της παρέας και της αμεσότητας. Σκοπός βέβαια είναι να καταφέρεις να αγγίξεις την ψυχή του ακροατή, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο του θεάματος και της μουσικής στην Ελλάδα; Πόσο εύκολο είναι να χτίσει κανείς σήμερα μία καριέρα στη μουσική;

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Τίποτα που αξίζει δεν είναι δύσκολο. Αν ένας νέος άνθρωπος ονειρεύεται να κάνει καριέρα, θα πρέπει να είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά, να κάνει θυσίες και φυσικά να επιμένει και να υπομένει, απορρίπτοντας τους δήθεν εύκολους και γρήγορους δρόμους ανέλιξης. Δεν παραβλέπω φυσικά και τον παράγοντα «τύχη», ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο, κυρίως γιατί πρέπει να βρεθεί στην κατάλληλη θέση, στον κατάλληλο χρόνο, αν θέλεις να επιτύχεις. Η πανδημία ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας -όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο- και δημιούργησε σύνθετα προβλήματα. Προσπαθώ πάντα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να είμαι αισιόδοξη. Επομένως, κρατώ το μεγάλο μάθημα που πήραμε από την πανδημία και το οποίο δεν είναι άλλο από την αξία της υγείας. Όλα τα άλλα έπονται!

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

Δεν θα πρωτοτυπήσω και θα σας πω ότι η οικογένειά μου, αλλά και λίγοι κι εκλεκτοί φίλοι αποτελούν το καταφύγιό μου και το στήριγμα που αναζητώ για να ηρεμήσω, από όπου κι αν προέρχεται η «φουρτούνα». Με τον καιρό βέβαια και με αρκετή δουλειά που προσπαθώ να κάνω με τον εαυτό μου, συνειδητοποιώ ότι και αυτός ο εσωτερικός διάλογος με βοηθάει να βλέπω τα πράγματα καθαρά και να συμβουλεύομαι περισσότερο τη λογική μου σε πρακτικά ζητήματα, δίχως φυσικά να παραμερίζω το συναίσθημα όταν και όπου επιβάλλεται.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στα όνειρα δεν βάζω ποτέ όρια και πάντα αποζητώ το καλύτερο. Ονειρεύομαι καινούργιες καλλιτεχνικές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, περιοδείες όπου υπάρχει ελληνισμός, καθιέρωση και καταξίωση στο ελληνικό πεντάγραμμο. Όνειρό μου, από την παιδική κιόλας ηλικία μου, ήταν να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στον χώρο της μουσικής. Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια, επίκειται η κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου προσωπικού δίσκου και η πραγματοποίηση συναυλιών και παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εύχομαι να επικρατήσει επιτέλους υγεία και ηρεμία σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουμε όλοι να κυνηγήσουμε όνειρα και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας!

Το «Πρωινό τσιγάρο» συνοδεύεται από ένα video που δημιούργησε ο Πάνος Ηλιόπουλος και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης