Από τις 27 έως και τις 29 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου, στον υπαίθριο χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης. Πρόκειται για έναν καλλιτεχνικό θεσμό που είναι αφιερωμένος στην τέχνη της θρησκευτικής μουσικής και συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Εφέτος, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, θα ακουστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο «200 Χρόνια – Προσμένοντας τη Νίκη…» του Θεόδωρου Ορφανίδη, ενώ το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων», καθώς και μία Χορωδιακή Ανθολογία Θρησκευτικής Μουσικής με τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 19ου φεστιβάλ είναι ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, με μεγάλη και σημαντική πορεία στον χώρο. Το φεστιβάλ πλαισιώνουν η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε μουσική διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου, καθώς και η Ορχήστρα Μόμπιλε, σε μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.

Στόχος του νέου προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Πάτμου και αντιδημάρχου Τουρισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Νίκου Κουτούζου είναι η συνεχής και περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού ώστε να αποτελεί έναν από τους λόγους που ο επισκέπτης επιλέγει την Πάτμο ως προορισμό.

Στρατηγικοί εταίροι του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου είναι ο Δήμος Πάτμου και η Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και η Blue Star Ferries. Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΟΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης