Η αμερικανική πόλη Νάσβιλ είναι ήδη γνωστή ως προορισμός της κάντρι μουσική, αλλά πλέον θα έχει και μία άλλη πτυχή, σόουλ, γκόσπελ και R&B, χάρη στο νέο της Μουσείο, αφιερωμένο στην Αφροαμερικανική μουσική.

Το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Μουσικής θα εγκαινιαστεί στις 18 Ιανουαρίου 2021 και θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 30 του ίδιου μήνα με μέτρα κοινωνικής απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Μουσείου (National Museum of African American Music – NMAAM) τα εγκαίνια του οποίου αναβλήθηκαν ήδη μία φορά, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το κτήριο 5.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην καρδιά της Μουσικής Πόλης στον πύργο Fifth + Broadway.

Είναι το μοναδικό Μουσείο αφιερωμένο στη διατήρηση και ανάδειξη περισσότερων από 50 μουσικών ειδών και στυλ που δημιουργήθηκαν, επηρεάστηκαν και / ή είναι εμπνευσμένα από Αφροαμερικανούς.

Σε κάθε μία από τις έξι γκαλερί του Μουσείου θα παρουσιάζεται μια διαφορετική αφήγηση και οπτική της Αφροαμερικανικής μουσικής – η ιστορία, η κληρονομιά και ο αντίκτυπός της στον κόσμο – μέσω έργων τέχνης, αντικειμένων, αναμνηστικών, ενδυμάτων και τεχνολογίας αιχμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Μουσείο είναι ένα μοναδικό μέρος που αφηγείται μια ξεχωριστή ιστορία. Η ελπίδα μας είναι ότι ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή ή το μουσικό είδος που προτιμάτε, σε αυτό το Μουσείο μπορείτε να βρείτε κάτι που αναζωογονεί την ψυχή σας, ευχαριστεί τα αυτιά σας και κινεί τα πόδια σας» δήλωσε ο H. Beecher Hicks III, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NMAAM.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα ξεκινούν το ταξίδι τους στο NMAAM στο Roots Theatre με μια εισαγωγική ταινία – επισκόπηση των δυτικών και κεντρικών αφρικανικών πολιτισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργία νέων μουσικών παραδόσεων – μπλουζ, τζαζ, γκόσπελ, R&B και hip-hop και σε θρυλικές στιγμές της μουσικής ιστορίας, όπως το Γούντστοκ και την εμφάνιση της Γουίτνεϊ Χιούστον στο Super Bowl.

Η μουσική είναι επίσης η ιστορία των ανθρώπων, ανθρώπων σε μετάβαση, ανθρώπων που δίνουν αγώνες, ανθρώπων που γιορτάζουν επισημαίνεται στον ιστότοπο του Μουσείου.

«Η Αφροαμερικανική μουσική είναι η μουσική της Αμερικής. Είναι παγκόσμια μουσική. Διαπερνά τα όρια του πολιτισμού, της φυλής και της γεωγραφίας, μας φέρνει κοντά σε στιγμές χαράς, γιορτής, πρόκλησης και στοχασμού. Είναι, με μια λέξη, υπερβατική» υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης