Τα δύο νέα τραγούδια του Χρήστου Παπαδόπουλου «Λαϊκή τραγωδία Νίκος Καπετανίδης» και «Είπαν πως χάθηκα» κυκλοφόρησαν από την FM Records.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ αγαπημένος γνωστός καλλιτέχνης σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Ξεκίνησε με «Τα παιδιά από την Πάτρα», συνέχισε με μουσικές για σίριαλ, θεατρικά έργα και ταινίες με πιο πρόσφατες δουλειές του «Το κόκκινο ποτάμι» τη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη και τη μουσική για τη διασκευή του θεατρικού έργου «Ο Κλέαρχος , η Μαρίνα κι ο Κοντός» του Χάρη Ρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FM Records πολύ περήφανη παρουσιάζει τα δύο νέα του τραγούδια.

«Λαϊκή τραγωδία Νίκος Καπετανίδης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερμηνευτές: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλέξης Παρχαρίδης.

Όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός για την ιστορία του τραγουδιού:

«Ο Νίκος Καπετανίδης είναι ένας Έλληνας ήρωας του Πόντου που δεν πρόδωσε τη χώρα του με αντάλλαγμα τη ζωή του. Ακόμη και μπρός στο δήμιο ήταν γελαστός.Στη μνήμη του έγραψα μία λαϊκή τραγωδία σε ποίηση Γιώργου Γεωργιάδη,την οποία ερμηνεύουν συγκινητικά ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Αλέξης Παρχαρίδης. Το έργο αυτό  και άλλα τραγούδια μου παρουσιάστηκαν στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε το τραγούδι:

 

 

«Είπαν πως χάθηκα»

Ερμηνευτής: Μανώλης Μητσιάς

Η δεύτερη συνεργασία του είναι με τον Μανώλη Μητσιά, στον οποίο ο Χρήστος Παπαδόπουλος εμπιστεύεται το ζεϊμπέκικο «Είπαν πως χάθηκα» που ντύνει στιχουργικά η ποίηση της Αγγελικής Κοτσά.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαδόπουλο «Ο Μανώλης Μητσιάς  είναι ο τραγουδιστής με το πιο σοβαρό και ωραίο ρεπερτόριο στη δισκογραφία της Ελλάδας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό πού επέλεξε να τραγουδήσει αυτό το ζεϊμπέκικο.»

Ακούστε το τραγούδι:

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Παπαδόπουλο:

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στα Γρεβενά παίζοντας rock. Όμως, το 1980, στο Πολυτεχνείο της Πάτρας μια παρέα έψαχνε για μπουζούκι. Έτσι γνώρισε τα… παιδιά απ’ την Πάτρα.

Οι πρώτοι τέσσερις δίσκοι του συγκροτήματος «Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα» πούλησαν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 700.000 αντίτυπα, και τα CD τους εξακολουθούν να έχουν απήχηση, αφού είναι το μακροβιότερο συγκρότημα της Ελλάδας στο λαϊκό τραγούδι. Το γκρουπ συνεργάζεται με μεγάλες φωνές, όπως: Ρίτα Σακελλαρίου, Σταμάτης Κόκοτας, Θέμης Αδαμαντίδης, Δούκισσα κ.ά.

Παράλληλα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ταξιδεύει σε όλη την Ανατολή (Ινδία – Συρία – Ιορδανία – Ιράκ – Αίγυπτο – Τουρκία και αλλού), όπου πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει με μεγάλους ντόπιους μουσικούς.

Από το 1998 αρχίζει να γράφει μουσικές για σίριαλ και ταινίες. Η αρχή έγινε στο σίριαλ του Mega «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». Την ίδια χρονιά γράφει μουσική για το σίριαλ «Μαύρος Ωκεανός» που γυρίζεται στην Αφρική. Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει τη σύνθεση 15 τηλεοπτικών σειρών (όπως το “Αρχιπέλαγος” “Της Αγάπης Μαχαιριά”, “Εξαφάνιση”, “Για την καρδιά ενός αγγέλου”, “Πρόκληση” κ.ά., 7 ταινιών μεγάλου μήκους και πολλών θεατρικών.

Το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθέτει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ Modern Greece, που προβλήθηκε σε 30 χώρες.

Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, σε παράσταση για τη Γενοκτονία του Διστόμου. Επίσης έχει παίξει στο Μέγαρο Μουσικής στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας, και στο Μέγαρο Μουσικής στην Παταγονία της Χιλής, σε αφιέρωμα για τον Ζωρζ Μουστακί. Το 2013 εμφανίστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ στα Σκόπια με τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες των Βαλκανίων. Επίσης τον Απρίλιο του 2015 παρουσίασε τη μουσική του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη επιτυχία. Το 2019-2020 γράφει τη μουσική της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι», που αφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων και τους τίτλους ερμηνεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τα όργανα που θα χρησιμοποιήσει είναι φυσικά, όπως βιολί και τσέλο, αλλά και όργανα με αρχέγονο ήχο, όπως κανονάκι, λύρα και σαντούρι.

Επίσης, έγραψε τη μουσική για τη διασκευή του θεατρικού έργου «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός» του Χάρη Ρώμα και κυκλοφόρησε τον δίσκο «Είναι κάτι στιγμές» με 13 τραγούδια, στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές (Πέγκυ Ζήνα, Θέμης Αδαμαντίδης, Ματθαίος & Κων/νος Τσαχουρίδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κ.α.) από την FM Records.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης