Το μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά επισκέφθηκε ο Νίκος Θεοδωράκης και μοιράστηκε μαζί μας μια προσωπική ιστορία του με τον μεγάλο δημιουργό.

«Ετοιμαζόμουν να έρθω στα Χανιά, πάντρευε ένας φίλος τον γιο του, οπότε με παίρνει τηλέφωνο ο Μίκης, του λέω “Μίκη, θα κατέβω λίγες μέρες, θα λείψω, θα είμαι στα Χανιά”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα πας να δεις τον τάφο μου” αποκρίθηκε ο Μίκης.

“Τι είναι αυτά που λες για τάφους… εγώ πάω για γάμο στα Χανιά. Έτσι κι αλλιώς, ο τάφος θα περιμένει χρόνια για να σε βρει”. Τέλος πάντων, κατεβαίνω στα Χανιά, φυσικά και έκανα την εξερεύνησή μου εδώ πέρα, ήρθα, έβγαλα φωτογραφίες, τα είδα και το μνήμα του παππού και του Γιάννη που είναι πιο πέρα. Γυρνώντας δεν κάναμε καμία αναφορά, δηλαδή ούτε εγώ του είπα ούτε εκείνος με ρώτησε, και να τώρα που το σώμα του αναπαύεται εδώ, γιατί η συμπαντική του παρουσία με καθοδηγεί, τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, γιατί ο Μίκης ήταν και θα παραμείνει αθάνατος στους αιώνες των αιώνων».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μαζί με τον Νίκο Θεοδωράκη ήταν ο Ζάχος Τερζάκης, ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους στον κόσμο, ο οποίος τραγούδησε ένα μέρος από την 3η συμφωνία του Μίκη με τίτλο « Η Πόλις» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης