Ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος νέος καλλιτέχνης που έχει ξεχωρίσει με την χαρακτηριστική του φωνή και την έντονη σκηνική του παρουσία. Με καταγωγή από τον Βόλο και με ένα πλούσιο βιογραφικό, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν μπροστά του και κάνει δυναμικά την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα. Ο Στέφανος Κάκκος ανήκει σε μια γενιά, που μεγάλωσε ανάμεσα σε μεγάλες κοινωνικοπολιτικές, παγκόσμιες αλλαγές. Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον πόλεμο, τη μουσική και το τραγούδι, την Ελληνική σκηνή, το όνειρο που θέλει να κρατάει ζωντανό μέσα του, αλλά και το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στον Σταυρό του Νότου στις 4 Απριλίου.
 
«Δεκαετής οικονομική κρίση και πανδημία. Ο πόλεμος που ήρθε όμως είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο. Αθώα, καθημερινά θύματα, που αναγκάζονται να εκτοπιστούν -στην “καλύτερη” εκδοχή- έως και στην απώλεια της ζωής τους, είναι κάτι που με συγκλονίζει και μου δημιουργεί θλίψη για τα “παιχνίδια” του ανθρώπου», αναφέρει.
 
Όπως λέει ο Στέφανος Κάκκος: «Θέλω, να κρατώ ζωντανό το “όνειρο” μου για το όμορφο, το αληθινό, τον γεμάτο “φως” προορισμό του ανθρώπου, μακριά από καθετί σκοτεινό και αιματοβαμμένο».
 
Αναφέρει ακόμα: «Η τέχνη, γενικότερα, όπως και ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει, να εμπνεύσει αλλά και να διαμορφώσει τη “φύση” του ανθρώπου. Η βίαιη η ακόμα και η φυσική απώλεια μιας ζωής, είναι κάτι που μας δημιουργεί αίσθημα πόνου, θλίψης, η μουσική όμως, το τραγούδι, μπορεί αυτόν τον πόνο να τον “λειάνει”».

«Όταν μια “συγκυρία” έχει διάρκεια, τα προβλήματα που προκύπτουν, σαφώς και είναι περισσότερα από εκείνα που είναι φανερά. Από την μια, η διάθεση του κόσμου, θα είναι πάντα μεγάλη για συμμετοχή σε παραστάσεις, συναυλίες κλπ κλπ, από την άλλη η καθημερινότητα της είδησης, υποσυνείδητα δημιουργεί φοβίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόνη λύση που μας μένει, είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να “εκμεταλλευτούμε” τη δύσκολη αυτή περίοδο, ως μια ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης και να αναδείξουμε τα θετικά μας στοιχεία», λέει ο Στέφανος Κάκκος.
 
Ποιες είναι οι επιρροές του; «Τα ακούσματα μου, η μουσική που βάζω και ακούω σπίτι μου, προέρχονται κυρίως από την ξένη μουσική σκηνή. Ακούσματα από τον Frank Sinatra, Elvis Presley, Queen, Robbie Williams, Elton John, Phil Collins κά έχουν διαμορφώσει, το μουσικό μου “αποτύπωμα”. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχω επηρεαστεί από την ελληνική σκηνή», προσθέτει.
 
Η Ελληνική σκηνή; «Η Ελλάδα, είναι μια χώρα που δύσκολα θα φανταζόμουν να την αποχωριστώ. Μέσα από όλα όσα αντιπροσωπεύει και περικλύει, παράγεται και ο ήχος της. Μου αρέσει, να διασκευάζω λοιπόν αυτόν τον ήχο, σε μια πιο προσωπική, ροκ “διάθεση”. Πιστεύω λοιπόν, ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για καθετί φρέσκο και νέο, απλά πολλές φορές, θέλει τον χρόνο του».

Όσον αφορά το ντεμπούτο του στην Αθήνα: «Σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν ευνοούν, να φέρνουμε στο φως θετικά συναισθήματα και έπειτα από πολύ καιρό, νοιώθω και πάλι χαρούμενος με την πρώτη μου εμφάνιση, στον Σταυρό του Νότου. Με αφορμή το τελευταίο μου single “Όλα αγάπη είναι”, σε μουσική του Γιάννη Φρασέρη και στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε στις αρχές της πανδημίας, δανείστηκα τον τίτλο του για να “σχεδιάσω” μια play list με τα τραγούδια που αγαπώ. Μαζί με μια υπέροχη ομάδα, θέλουμε να μοιραστούμε και πάλι επί σκηνής, το αγνό, το όμορφο, το αληθινό».
 
Ο Στέφανος Κάκκος διαθέτει μία ιδιαίτερη χροιά και έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει ανάμεσα στους τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, έρχεται για πρώτη φορά, στον Σταυρό του Νότου club, για μια μοναδική εμφάνιση, Δευτέρα 4 Απριλίου.
 
Μέσα από τον ιδιαίτερο, προσωπικό του ήχο διασκευάζει γνωστές επιτυχίες από την ελληνική  και διεθνή ποπ / ροκ σκηνή, ακούσματα από τον Freddie Mercury, Elvis Presley & Frank Sinatra και δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο φρεσκάδα & ενέργεια!
 
Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, συμπληρώνουν την play list και αναδεικνύουν το πολύπλευρο ταλέντο του.
 
Τον Στέφανο Κάκκο, συνοδεύουν 5 εξαιρετικοί σολίστες :
Λευτέρης Παπαμαλλής: πλήκτρα
Στέφανος Γεωργιτσόπουλος: κιθάρες
Γιώργος Ξανθόπουλος: σαξόφωνο
Θάνος Ζούρας: μπάσο
Κώστας Λαθουράς: τύμπανα
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης