Η πρώτη συναυλία του Αυγούστου, το Σάββατο 5-8-2017 στις 9:00 μ.μ. στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η μουσική «Συνάντηση» στο Αρχαίο Θέατρο Δίου του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα συναντηθεί επί σκηνής με τη μοναδική ερμηνεύτρια σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα διευθύνει ο ίδιος και στο οποίο θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του συνθέτη, χρωματισμένα με τη διακριτική και ακριβή ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία χαρακτηρίστηκε ως η «Συνάντηση» κορυφής, μια καλλιτεχνική συνεργασία υψηλού επιπέδου που θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές , μια μουσική σύμπραξη που όλοι ξέρουμε πόσο θα συγκινήσει. Καλοκαίρι 2017. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τον Σταύρο Ξαρχάκο. Μια «Συνάντηση» από αυτές που είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν ισχυρό αποτύπωμα στη μνήμη και στην καρδιά μας, ένα μαγνητικό πεδίο γεμάτο μουσική , δύναμη και συναίσθημα.

Μαζί τους θα βρίσκεται ορχήστρα αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς.

Νεοκλής Nεοφυτίδης – πιάνο
Παντελής Ντζιάλας – κιθάρα
Βασίλης Δρογκάρης – ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας – μπουζούκι
Δημήτρης Ρέππας – μπουζούκι
Τάκης Βασιλείου – κρουστά
Πέτρος Βαρθακούρης – κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – κιθάρα, νυκτά, έγχορδα
Επιμέλεια ήχου : Ζαχαρίας Σταμούλος, Χάρης Κρεμμύδας
Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης. Έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι ξεχώρισε ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι η μουσική που έγραψε το 1963 για την κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Κόκκινα Φανάρια». Τα τραγούδια «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά» και το «Παράπονο» έγιναν πολύ σύντομα πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (το πραγματικό της όνομα Άλκηστις Σεβαστή Αττικιουζέλ,) γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Στην εφηβεία της θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και περισσότερο συγκεκριμένα με τον στίβο.

Ενώ φαινότανε ότι θα ακολουθήσει μια καριέρα στον αθλητισμό, μετά από προτροπές φίλων κάνει μια ακρόαση με τον Δήμο Μούτση, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο της στο τραγούδι και σύντομα κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος. Το όνομά του Τετραλογία, περιέχοντας τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη μελοποιημένα από τον Δήμο Μούτση, ο οποίος θα δώσει στην τραγουδίστρια και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πρωτοψάλτη με το οποίο και θα γίνει πλέον γνωστή. Πρώτη εμφάνιση της Πρωτοψάλτη σε συναυλία γίνεται το 1975, στη Θεσσαλονίκη.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικά-ΑΜΕΑ-Ανέργων-6 έως 12 ετών: 13 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης