Το Φάντασμα της Όπερας στην Ελλάδα

Η παράσταση – φαινόμενο των 140.000.000 θεατών παγκοσμίως, έρχεται με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάσημο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως με 12.000 παραστάσεις στο Her Majesty’s Theatre του Λονδίνου και παρουσιάσεις σε 165 πόλεις ανά τον κόσμο έρχεται από την People Entertainment Group στον χώρο του Christmas Theater τον Φεβρουάριο του 2020, στην μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην Ελλάδα!

Το ρομαντικό και επιβλητικό έργο του Andrew Lloyd Webber με τα διάσημα κλασσικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, το άρωμα σασπένς και μυστηρίου και την τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ της Κριστίν και του μυστηριώδους “Φαντάσματος της Όπερας των Παρισίων” ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater με την υπογραφή κορυφαίων διεθνών συντελεστών.

Υπόθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έργο που διαδραματίζεται στην όπερα του Παρισιού στα μέσα του 19ου αιώνα, παρακολουθούμε τη νεαρή τραγουδίστρια Κριστίν να κερδίζει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε μία Λυρική Σκηνή στοιχειωμένη από την παρουσία ενός μυστηριώδους άνδρα που καλύπτει το πρόσωπό του με μάσκα και κρύβεται στα σκοτάδια των παρασκηνίων. Το “Φάντασμα” είναι ένας ιδιοφυής μουσικός και τραγουδιστής που χειραγωγεί την Κριστίν, βάζει τους δικούς του όρους για να εξασφαλίσει την επιτυχία της και κερδίζει τη συμπάθειά της
-τουλάχιστον ως τη στιγμή της αναπόφευκτης προδοσίας που θα οδηγήσει και τους δύο σε ένα φλερτ με το θάνατο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Stephen Barlow
Χορογραφίες: Ewan Jones
Μουσική διεύθυνση / μαέστρος: Michael England
Σχεδιασμός Φωτισμού: Howard Hudson

The Phantom: Ben Forster
Christine Daaé: Celinde Schoenmaker και Amy Manford
Raoul: Nadim Naaman
Carlotta Giuducelli: Lara Martins
Monsieur Richard Firmin: Sion Lloyd
Monsieur Andre Gilles: Arvid Larsen
Madame Giri: Valerie Cutko
Ubaldo Piangi: John Ellis
Meg Giri: Daisy Hulbert

Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

 Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

Τρίτη     20:00
Τετάρτη     19:00
Πέμπτη     20:00
Παρασκευή     20:00
Σάββατο     15:30
Σάββατο     20:30
Κυριακή     15:00
Κυριακή     20:00

15 Φεβρουαρίου 2020 – 29 Μαρτίου 2020

«Χοντορκόφσκι» του Περικλή Λιακάκη

Η όπερα Χοντορκόφσκι του διακεκριμένου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Πανεπιστημίου Βιέννης Περικλή Λιακάκη, η οποία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ανεξάρτητης Παραγωγής Όπερας 2017 των Αυστριακών Βραβείων Μουσικού Θεάτρου, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη. Η όπερα αναφέρεται στην άνοδο και την πτώση του Ρώσου ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος στάθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο του Βλάντιμιρ Πούτιν τη δεκαετία του ’90.

“Είναι μια πολιτική όπερα όπου οι πρωταγωνιστές είναι υπαρκτά πρόσωπα και φυσικά ήταν αυτό που με τράβηξε αρχικά να ξεκινήσω να γράφω την όπερα. Αυτό όμως που με έκανε να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε αυτό το εγχείρημα ήταν η συνειδητοποίηση του πόσο παρόμοιες ήταν οι ιστορίες και οι μοίρες των απλών ανθρώπων, που είναι οι μακρινοί παρατηρητές του αέναου κυνηγιού για την εξουσία, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ελλάδα της κρίσης και της κατάρρευσης”, σημειώνει ο Περικλής Λιακάκης. “Η όπερα δεν προσπαθεί να πάρει το μέρος κανενός. Πιστεύω πως στη μοντέρνα όπερα δεν πρέπει να υπάρχουν καλοί ή κακοί, αλλά μόνο γεγονότα και αντιδράσεις σε αυτά. Καθαγιασμοί ή δαιμονοποιήσεις προσώπων αποφεύχθηκαν, όσο αυτό ήταν δραματουργικά δυνατό, και το κύριο μέλημά μου ήταν η όπερα αυτή να μπορεί να μιλήσει το ίδιο σε έναν Ρώσο όσο και σε έναν Αυστριακό ή έναν Έλληνα”.

Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Έβερχαρτς
Ποιητικό κείμενο, σκηνοθεσία: Κριστίνε Τόρνκβιστ
Σκηνικά: Αντρέα Καίλτρινγκερ
Κοστούμια: Μάρκους Κούσερ
Κινησιολογία: Μπαίρμπελ Στρέλαου
Φωτισμοί: Έντγκαρ Άιχινγκερ

Μιχαήλ Μπορίσοβιτς Χοντορκόφσκι: Κλέμενς Καιλμπλ
Μαρίνα Φιλίπποβνα Χοντορκόφσκαγια: Ίγκριντ Χάμπερμαν
Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν: Αλεξάντερ Μάυρ
Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σέτσιν: Στήβεν Σέσαρεγκ
Λεονίντ Μπορίσσοβιτς Νέβσλιν: Γκέρνοτ Χάινριχ
Ιβάν Ιβάνοβιτς: Σεμπαστιάν Σουλές
Νατάσα: Λίζα Ρόμπαχ
Ξένια Κριτικόφσκαγια, δημοσιογράφος της τηλεόρασης: Έλσα Γιαννουλίδου
Κέιτ, δημόσιες σχέσεις της εταιρείας: Τεμίνε Σαίφερ
Αλεξέι Βλαντιμίροβιτς Πιτσούγκιν: Ματτίας Χάιντ
Βλαντίμιρ Πετούχοφ: Μάρτιν Μάιρινγκερ
Ρομάν Αρκάντιεβιτς Αμπράμοβιτς: Ρίχαρντ Κλάιν
Ματτέο Τιτσιάνι: Ντήτερ Κσβεντ-Μίχελ
Φορτούνα: Μπαίρμπελ Στρέλαου

Μουσικό σύνολο:

Κώστας Γιοβάνης, όμποε
Γραμμένος Χαλκιάς, κλαρινέτο
Γιάννης Ευαγγελάτος, φαγκότο
Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα
Σπύρος Βέργης, τρομπόνι
Δημήτρης Πέτσας, τρομπόνι
Κώστας Σερεμέτης, κρουστά
Άρτεμις Βαβάτσικα, ακκορντεόν
Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί
Ευγένιος Ζιμπάι, βιολί
Ελευθερία Τόγια, βιόλα
Fabiola Ojeda, τσέλο
Βασίλης Παπαβασιλείου, μπάσο

Ensemble: ANAX-Cultural Projects
Υπεύθυνος συνόλου: Αλέξανδρος Μούζας

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

29 Φεβρουαρίου 2020    Σάββατο    20:30

27 Φεβρουαρίου 2020 – 29 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20
Φοιτητικό, παιδικό: €10

 

 

«Edmond» του David Mamet στο Θέατρο Τέχνης

Ο Έντμοντ είναι ο «everyman», ο μέσος άνδρας της δυτικής κοινωνίας: λευκός, ετεροφυλόφιλος, μεσοαστός, συντηρητικός, λίγο πριν τα σαράντα.

Αδυνατώντας να βρει νόημα στην ασφυκτικά τακτοποιημένη ζωή του, εγκαταλείπει τη σύζυγό του για να αναζητήσει την ανταμοιβή που θεωρεί ότι του οφείλει η κοινωνία που πιστά έχει υπηρετήσει ως σκληρά εργαζόμενος και υπεύθυνος πολίτης: την υπόσχεση μιας απροσδιόριστης ευτυχίας. Ή έστω ηδονής.

Θα την αναζητήσει σε μια σειρά από άγνωστα πρόσωπα, που θα συναντήσει στην “άλλη”, τη σκοτεινή πλευρά της πόλης, εκεί όπου απροκάλυπτα κυριαρχεί το κυνήγι του σεξ και του χρήματος, της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Εκεί όπου η βία είναι ο απόλυτος νόμος.

Σε αυτή την αστική ζούγκλα όπου τα πάντα ορίζονται από την εμπορική τους αξία και όπου δεν απαιτείται πλέον ευγένεια, ούτε πολιτική ορθότητα, ο αφελής αλλά καθόλου αθώος Έντμοντ, αφού βιώσει την εξαπάτηση, την ταπείνωση και την απόρριψη, θα απελευθερώσει όλη τη συσσωρευμένη οργή, την αλαζονεία, τα άγρια ένστικτα και τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις του: το μισογυνισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία.

Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Μουσική: Nalyssa Green
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Αριέτα Θεοδώρου

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας (Έντμοντ), Κωσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πασσάς, Σταύρος Καλλιγάς, Βάλια Παπαχρήστου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Παναγιώτης Ρενιέρης

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    21:15
Παρασκευή    21:15
Σάββατο    21:15
Κυριακή    20:00

6 Φεβρουαρίου 2020 – 26 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη και Παρασκευή: γενική είσοδος 16€, μειωμένο 12€, ανεργίας 10€
Κάθε Πέμπτη: γενική είσοδος 12€
Σάββατο – Κυριακή: γενική είσοδος 18€, μειωμένο 14€, ανεργίας 12€
Ατέλειες: 3€

«Μάμα Ρόζα» του Andre Roussin στο Θέατρο Αλίκη

Η σπαρταριστή φάρσα του Andre Roussin «Μάμα Ρόζα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιου της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία… μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε  κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει τον γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιου της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιο τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!
 
Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο! Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα  
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Γιάννης Ρούσσος, Στράτος Χρήστου, Δανάη Καλαχώρα, Κατερίνα Μαούτσου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Θέατρο Αλίκη

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    20:00

Εισιτήρια

Από 16€

Έντα Γκάμπλερ, του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο θέατρο Άλμα

Ο Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα, το αριστούργημα του Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, «Έντα Γκάμπλερ, με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά.

Για την παράσταση σημειώνει:

Σκοτεινή και μυστηριώδης, βασανισμένη και ανελέητη, διψασμένη για ζωή και ελευθερία αλλά παγιδευμένη σε μια μοίρα που φαντάζει προδιαγεγραμμένη, η Έντα Γκάμπλερ είναι ένα πρόσωπο απόν από τη ζωή του, απόν από τον ίδιο του τον εαυτό. Άλλωστε, ως Έντα Γκάμπλερ δεν υφίσταται πλέον. «Έντα Τέσμαν» -με το όνομα του συζύγου της- την αναφέρει ο δημιουργός της στα πρόσωπα του έργου. Παρούσα/απούσα η Έντα Γκάμπλερ υπάρχει ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Και αποδρά ελάχιστες στιγμές παίζοντας άλλοτε στο πιάνο κι άλλοτε με τα πιστόλια της. Ηρωίδα της σιωπής, με την ενέργεια πυρηνικού αντιδραστήρα. Η σκηνική μας ανάγνωση παρακολουθεί την πορεία αυτής της ηρωίδας, αυτού του προσώπου που συρρικνώνεται και ασφυκτιά, αυτού του «ατόμου» που συμπιέζεται μέχρι να εκραγεί, πυρπολώντας και αυτοπυρπολούμενο. Η Έντα Γκάμπλερ είναι σαν να έρχεται από το μέλλον για να μας βάλει το πιστόλι της στον κρόταφο ψιθυρίζοντας «αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…» – Θέμης Μουμουλίδης

Το έργο

Η «Έντα Γκάμπλερ» είναι ένα από τα κορυφαία έργα του Henrik Ibsen. Από την πρώτη του παρουσίαση το 1891 στη Γερμανία, μέχρι σήμερα, το πρόσωπο της ηρωίδας του δεν έπαψε να απασχολεί τους μελετητές του θεάτρου, και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους δραματικούς ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Προκειμένου να εξασφαλίσει υλική άνεση και μια έντονη κοινωνική ζωή, η Έντα -η υπερήφανη, απαιτητική και αναμφίβολα γοητευτική μοναχοκόρη του στρατηγού Γκάμπλερ- βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν συμβατικό γάμο με τον σχολαστικό & απλοϊκό μικροαστό -πλην επίδοξο ακαδημαϊκό- Γέργκεν Τέσμαν. Ασφυκτιώντας μέσα σε μια καθημερινότητα που δεν της προκαλεί παρά αδιαφορία και περιφρόνηση, βουλιάζει στην ανία.

Η Έντα φλέγεται να ζήσει, αλλά δεν τολμάει. Παγιδευμένη ανάμεσα στη δίψα της για ελευθερία και στην αυστηρή συμμόρφωση στις κοινωνικές συμβάσεις, αρνούμενη να υποταχθεί στη μοίρα της ως γυναίκας, αλλά και δέσμια της δημόσιας εικόνας της, η Έντα δεν μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί παρά μόνο αρνητικά: καταστρέφοντας ό,τι δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Έτσι, όταν ο παλιός της φίλος Έιλερτ Λέβμποργκ -που αποτελεί για εκείνη την ενσάρκωση του ρομαντικού της ιδεώδους, του ελεύθερου και παθιασμένου για ζωή ήρωα- επανεμφανίζεται στον μοναχικό της δρόμο, η Έντα καταλαμβάνεται από την άγρια επιθυμία να δοκιμάσει για άλλη μια φορά τη δύναμή της πάνω του. Αφού δεν μπορεί να εξουσιάσει τη δική της ζωή, μπορεί τουλάχιστον να εξουσιάσει τη ζωή ενός άλλου, να την σημαδέψει για πάντα. Επιδίδεται έτσι σ’ ένα δαιμόνιο παιχνίδι χειραγώγησης και σε πράξεις συγκλονιστικής σκληρότητας, στήνοντας μια παγίδα στην οποία τελικά, αφού δει όλες τις προσδοκίες της να διαψεύδονται, θα πιαστεί και η ίδια.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Επεξεργασία κειμένου: Θέμης Νουμουλίδης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνικό: Θέμης Νουμουλίδης, Κώστας Πάντος
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκοβέ
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου

Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Μαρίνος, Κατερινα Μισιχρόνη, Νίκος Γκέλια, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.
Θέατρο Άλμα

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια

Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή: 18€, 15 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+
Σάββατο: 20€, 15€ φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+
Πέμπτη Λαϊκή Βραδινή: 14€ Γενική είσοδος, 12€ φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+
Εξώστης: 14€

«Βρε καλώς τους» στο θέατρο Βρετάνια

Η γαλλική κωμωδία των Guy Laurent & Marc de Chauveron «Βρε καλώς τους» μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου και σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Με πρωταγωνιστές τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Παύλο Χαϊκάλη, τη Μαρία Σολωμού και τον Νίκο Πολυδερόπουλο η παράσταση εγγυάται άφθονο γέλιο.

Ένας Ρομά, ο Λάκης Λαζόπουλος, ψάχνει να βρει πού μπορεί να εγκαταστήσει το τροχόσπιτο του και όλη του την οικογένεια. Ένας αριστερός εύπορος καθηγητής, ο Παύλος Χαϊκάλης, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού στριμώχνεται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού talk show, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα φιλοξενίας στην πολυτελή κατοικία του, σε όποιον… Ρομά έχει ανάγκη…

Έτσι ξεκινάει η πιο ξεκαρδιστική συνύπαρξη αυτού του χειμώνα:

Λάκης Λαζόπουλος, Παύλος Χαϊκάλης, το αχτύπητο δίδυμο της κωμωδίας, το οποίο απογειώνει, με έναν μαγικό σκηνοθετικό τρόπο, ο έτερος μετρ της κωμωδίας, Πέτρος Φιλιππίδης. Το θέατρο στις πιο ευτυχισμένες του στιγμές.

Η Μαρία Σολωμού στον κυρίαρχο ρόλο της «κουλτουριάρας» συζύγου του καθηγητή και ο Νίκος Πολυδερόπουλος, ο οποίος, για τις ανάγκες της δικής του ζωής, υποδύεται τον Ρομά για να εξασφαλίσει κι αυτός στέγη.

Και η ιστορία έχει απρόβλεπτο τέλος…!

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Κείμενο: Guy Laurent & Marc de Chauveron
Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη
Διασκευή: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου
Κίνηση: Δημόκριτος Σηφάκης
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης
Επικοινωνία – προβολή: Μαρκέλλα Καζαμία

Διανομή: Λάκης Λαζόπουλος, Παύλος Χαικάλης, Μαρία Σολωμού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Κωνσταντίνος Κοράκης, Στρατής Χατζησταματίου, Ελευθερία Παγκάλου, Γεράσιμος Σοφιανός, Νίκος Τσιμαράς, Γεωργία Αγγέλου.

Θέατρο Βρετάνια

Εισιτήρια

– Τετάρτη & Πέμπτη: Α’ Ζώνη – €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων) και Β’ Ζώνη €17
– Παρασκευή: Α’ Ζώνη – €20, €14 (φοιτητικό) και Β’ Ζώνη €17
– Σάββατο: Α’ Ζώνη €22 και Β’ Ζώνη  €17 (βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου)
– Κυριακή: Α’ Ζώνη – €20 και Β’ Ζώνη €17 και €14 (φοιτητικό)

«Και τώρα: ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα» της Σιμπίλε Μπεργκ

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ανατρεπτικό κείμενο της Σιμπίλε Μπεργκ, στο Θέατρο Rex Σκηνή- Κατίνα Παξινού, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.

Ένας πολυφωνικός μονόλογος για τις γυναίκες και το «τίποτα» του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου.
Χαρακτηρισμένη ως «το πιο βίαιο eye-liner της Γερμανίας», η Σιμπίλε Μπεργκ, που ζει και εργάζεται στη Ζυρίχη, θεωρείται η πιο ζωντανή φωνή στον σύγχρονο γερμανόφωνο κόσμο. Με το λογοτεχνικό και θεατρικό έργο της μεταφρασμένο σε 34 γλώσσες, ρίχνει μια διαπεραστική ματιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Απλά και καθημερινά πράγματα της ζωής σκιαγραφούν με σαρκασμό και χιούμορ την ποιότητα μιας κοινωνίας, που όπως λέει η συγγραφέας «φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους. Στους εαυτούς μας δηλαδή, οι οποίοι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στον δρόμο αύριο λόγω κάποιας μακροχρόνιας αρρώστιας, τυχόν απόλυσης ή μιας άλλης κακοτυχίας. Σχεδόν παντού επικρατεί σήμερα η περίεργη πίστη στην επικράτηση του πιο εύρωστου. Και το μίσος για όλους όσοι έχουν εκπέσει, τους αδύναμους και τους ασθενείς, είναι για πολλούς η έκφραση του φόβου για τη δική τους κατάρρευση».

Νεαρές γυναίκες που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις επιταγές της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας βρίσκονται σε αδιέξοδο: εγκλωβισμένες στην αυτοεικόνα τους, θεωρούν τη διαρκή κατανάλωση ως μονόδρομο, μιλάνε με δυσπιστία για τον ρόλο της οικογένειας, αδυνατούν να πιστέψουν ότι υπάρχει πραγματικός έρωτας και παρόλο που περιφρονούν την αγορά, ζούνε πουλώντας δικά τους φάρμακα στο διαδίκτυο. Νιώθοντας παγιδευμένες σε έναν κόσμο που προωθεί μονάχα πλασματικές ανάγκες και ψεύτικες επιλογές, έχουν χάσει κάθε κίνητρο και αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστούν. Επί σκηνής ένας δυναμικός χορός γυναικών, που, η καθεμία μόνη της και όλες μαζί, μιλούν με δυσπιστία για την έννοια του “εμείς”, φωτίζοντας άλλοτε με τρυφερό και άλλοτε με σκληρό τρόπο, ένα οργισμένο “εγώ” εμποτισμένο από ματαίωση και απέραντη μοναξιά.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Συνεργάτιδα δραματουργός: Gerhild Steinbuch
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Σκηνικά, φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Κίνηση: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Σχεδιασμός live video: Δημήτρης Ζάχος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης
Δραματολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά

Διανομή ρόλων: Ελένη Ευθυμίου, Στέλλα Νούλη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Νατάσσα Σφενδυλάκη, Αναστασία Χατζάρα

Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Μπουκαούρης, κρουστά

Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex – Σκ. Παξινού

Τετάρτη    21:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    20:00
24 Ιανουαρίου 2020 – 1 Μαρτίου 2020

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 13€

«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έρχεται σε επαφή με το εμβληματικό έργο του Tenesse Williams, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, ίσως το ποιητικότερο έργο του συγγραφέα, με αυτοβιογραφικές αναφορές και ιδιαίτερα φορτισμένο «παρελθόν».

Ο θάνατος του ομοφυλόφιλου ποιητή Σεμπάστιαν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, θα ωθήσει την μητέρα του κα. Βέναμπλ να έρθει σε σύγκρουση με την ξαδέρφη του, την Κάθρην ώστε μέσω του γιατρού Κούκροβιτς να ζητήσει την λοβοτομή της Κάθρην.

Καταξιωμένοι καθώς και νεότερης γενιάς ηθοποιοί και σταθεροί συνεργάτες του Γ. Παπαγεωργίου, θα προσπαθήσουν να “βυθίσουν” το θεατή στην προβληματική του συγγραφέα και στον τρόπο που δύο γυναίκες μπορούν να αγαπήσουν τον ομοφυλόφιλο Σεμπάστιαν, έναν ποιητή που υποστήριζε ότι “η ζωή ενός ποιητή είναι το έργο του και το έργο του είναι η ζωή του”.

Προτείνοντας ένα έντονο πεδίο νατουραλισμού, ο συγγραφέας θέτει το ζήτημα του ακρωτηριασμού της μνήμης ως τρόπο καταστολής εν γένει του ζωοποιού στοιχείου, φέρνοντας στο μυαλό τους στίχους του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, που μοιάζουν να μπορούν να περιγράψουν τον Σεμπάστιαν:
“Τα μύχια βάθη του αγαπούσε, το εσώτερο αγριοτόπι του, εκείνο το αρχέγονο δάσος μέσα του, που, στο βουβό γκρέμισμα του, η καρδιά του φωτεινά πράσινη στεκόταν. Αγαπούσε”.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Μαίρη Μηνά, Κώστας Βασαρδάνης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Λατουσάκης.

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή

Τετάρτη    18:30
Παρασκευή    21:15
Σάββατο    18:30
Κυριακή    21:15

24 Ιανουαρίου 2020 – 12 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη-Παρασκευή
Κανονικό 18€
Μειωμένο 15€
Ανέργων 12€

Σάββατο-Κυριακή
Κανονικό 20€
Μειωμένο 17€

«Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» στο Θέατρο Βέμπο

Ο Πέτρος  Ζούλιας υπηρετώντας σταθερά την αγάπη του για την ελληνική πεζογραφία μετά την Αστροφεγγιά και τον Παπαδιαμάντη, καταπιάνεται με τον Μυριβήλη, υπογράφοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια».
 
Στο επίκεντρο του συγγραφέα είναι μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου. Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας, φτάνει στην πατρίδα του και συναντά τη νεαρή χήρα του αδελφικού του φίλου, Σαπφώ Βρανά (Λένα Παπαληγούρα). Μεταξύ των δύο πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων δημιουργείται ένα δυνατό πάθος, που έχει σαν εμπόδιο από τη μια την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο νεκρό και από την άλλη τα ήθη της συντηρητικής κοινωνίας του νησιού.

Ο συγγραφέας ωθεί τους ήρωες του σε μια ακροβασία αισθημάτων, με βασικό μοχλό τη διαχρονική αντιπαράθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει».

Συντελεστές:

Διασκευή-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμούς: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Στον ρόλο του Δημάρχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Μαζί τους: Αλμπέρτο Φάις, Ντίνος Σπυρόπουλος, Σταύρος Μερμήγκης, Πατρίκιος Κωστής, Αλεξία Μουστάκα, Χρήστος Ζαχαριάδης, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Βασίλης Λέμπερος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Όλγα Σκιαδαρέση, Άννα Κωνσταντίνου, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Αντρέας Λόντου.

Θέατρο Βέμπο

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:00

Εισιτήρια
Από 18€

«Χάρολντ και Μοντ»

Το  ανατρεπτικό και συγκινητικό αριστούργημα του Κόλιν Χίγκινς «Χάρολντ και Μοντ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη & πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Δέλτα, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του απελπισμένου νεαρού Χάρολντ και την Τάνια Τσανακλίδου στον ρόλο της γεμάτης ζωή και αισιοδοξία ηλικιωμένης Μοντ, παρουσιάζει ο «ολοκαίνουργιος» ΝΕΟΣ Ακάδημος.

Tο έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μοντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μοντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μοντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.

Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Κόλιν Χίγγινς
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Δέλτα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Καραγιώτη

Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Αθηνά Καραγιώτη, Διονύσης Στραβοράβδης.

Θέατρο Ακάδημος

Τετάρτη    18:15
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    20:30
Εισιτήρια
Ζώνη Α: 22€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη Γ: 18€
Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, Συνοδοί ΑΜΕΑ, +65 ετών, Φοιτητές: 15€
Ομαδικά Εισιτήρια άνω των 20 ατόμων: 13€

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Ακροπόλ

Το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χειμερινή σεζόν 2019-2020, το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray»,  που έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards (ένα από τα οποία στην κατηγορία του “Best Musical”), 4 Laurence Olivier Awards (μεταξύ των οποίων το βραβείο «Best New Musical»), 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards.

Εκτός από την Αγγλία και την Αυστραλία, το Hairspray έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, από τη Μανίλα ως τη Βόρεια Αφρική και από την Ελβετία ως το Περού.

To 2007 κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία η ομότιτλη Αμερικάνικη ταινία με πρωταγωνιστές τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Queen Latifah και James Marsden.

Το 2016, στο δίκτυο NBC, προβλήθηκε το Hairspray Live! με μια all star διανομή που περιελάμβανε τους Ariana Grande, Jennifer Hudson και Martin Short.

Μια παράσταση-έμπνευση ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους που προβάλλει, μέσω της δύναμης της μουσικής, την ελευθερία της έκφρασης και το ομαδικό πνεύμα που νικάει κάθε προκατάληψη!
Ένα αληθινό πάρτι με υπέροχα τραγούδια και χορογραφίες που θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα, σε  απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, συναρπάζοντας τους λάτρεις και μη του μιούζικαλ.

Δείτε περισσότερα εδώ

 «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» με τη Μιμή Ντενίση στον Ελληνικό Κόσμο

 Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη».
 
Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2 ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Τρισδιάστατα γραφικά: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Δημήτρης Αγαθόπουλος

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και με αλφαβητική σειρά:

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Νικολέτα Βλαβιανού,
Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ελευθερίου,
Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη
Παλληκαράκη, Όλγα Πολίτου, Δήμητρα Σιγάλα, Αναστασία Σκοπελίτη,
Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Παίζουν επίσης:

Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Βελιάνο, Νικόλας Γκιούλης, Δήμητρα
Μιχαηλίδου, Νικόλας Παπακωνσταντινου, Ηλίας Νομικός, Έφη
Σταυροπούλου, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη.

«Ελληνικός Κόσμος» – “Θέατρον”
Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    19:00
Παρασκευή    20:00
Σάββατο    20:00
Κυριακή    18:30

Εισιτήρια

14€, 16, 20€, 25€, 30€, 40€, 50€

«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» της Carole Greep στο Θέατρο Ζίνα

Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει».

Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Carole Greep και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα, στις 16 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαμβάνει μια «διαφορετική»παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.
Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».

Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο… φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Θέατρο Ζίνα

Τετάρτη    19:30
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:00
Κυριακή    21:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 15€ έως 20€
Θέατρο Ζίνα:Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74,Εξάρχεια – τηλ. 210 6424414,424

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.30, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18.00 και 21.00,Κυριακή 18:00 και 21.00

«Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη

Ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφει και σκηνοθετεί μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Οικονομίδη

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Αποστόλης Ψαρρός και η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Θέατρο  Ήβη

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια
23€ – 15€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

«Η Παριζιάνα» των Γιάννη Δαλιανίδη – Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο «Broadway»

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του  Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, όχι μόνον να πρωταγωνιστεί αλλά να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Από τις 9 Οκτωβρίου, η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει εκ νέου τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, επίδειξη μόδας με haute couture δημιουργίες του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Laskaris, με περισσότερα από 300 κοστούμια, πολλά εκ των οποίων θα φέρουν την υπογραφή της Όλγας Καραβερβέρη, αλλά και του οίκου «Γιαννέτος» στα ανδρικά  καθώς και της εταιρείας «Dressman1974».

Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» υπό τη διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου. Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «Broadway» τη σπαρταριστή αυτή κωμωδία.

Δίπλα στους Μπέσυ Μάλφα – Αντώνη Λουδάρο, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός.  Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με τη Λένα Αλκαίου.
Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Ξεκούκης!

Guest star η μοναδική Έρρικα Μπρόγιερ, που θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας», επιστρέφοντας στη σκηνή έπειτα από πολλά χρόνια.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Έγκλημα στο Orient Express» στο Θέατρο Δανδουλάκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί! Εφέτος στη γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η γνωστή από τη σειρά The Durrells Έρρικα Μπίγιου.

Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

Συντελεστές:

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video Design- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 16€ έως 30€

 

«Πριν την αποχώρηση» του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Για δεύτερη φορά στη μακρά διαδρομή τους, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν από τις 30 Οκτωβρίου 2019 το έργο του Thomas Bernhard «Πριν την αποχώρηση», του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα που με το συνολικό του έργο σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Στο «Πριν την αποχώρηση» ο Benrhard δίνει πολιτικές διαστάσεις σ’ ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα. Το έργο είναι μία πολιτική σάτιρα που αποκαλύπτει την «αρρώστια» του δυτικού πολιτισμού με γκροτέσκα διάθεση, είναι μία κωμωδία της γερμανικής ψυχής.

Ο δικαστής Χέλλερ, ένας πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει ανώτατο κρατικό αξίωμα στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, ζει με τις δύο αδελφές του προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του ζοφερού παρελθόντος.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Βασίλης Πουλαντζάς
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν:

Μπέττυ Αρβανίτη στον ρόλο της Βέρα

Περικλής Μουστάκης στον ρόλο του Ρούντολφ Χέλλερ

Σμαράγδα Σμυρναίου στον ρόλο της Κλάρα

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    20:00

«Άμλετ» στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανεβάζει τον «Άμλετ», το εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μια φιλόδοξη παραγωγή της Λυκόφως, που θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου το κλειστό εδώ και οκτώ χρόνια «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Στον «Άμλετ» συναντά κανείς όλα τα θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια ιστορία εκδίκησης αποτελεί τη βάση για να αναπτυχθεί ένα πολυσύνθετο έργο, που άλλαξε την πορεία της ανθρώπινης σκέψης και επηρέασε όσο σχεδόν κανένα άλλο, ένα ευρύτατο φάσμα στοχαστών, επιστημόνων και δημιουργών από την εποχή που γράφτηκε μέχρι σήμερα. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο “είναι” και το “φαίνεσθαι”; Πώς εκφράζεται η λειτουργία του πένθους; Υπάρχει ταμπού στην επιθυμία; Γιατί δρω ή δεν δρω; Η τέχνη του Θεάτρου πώς αποκαλύπτει την πυρηνική μας αλήθεια; Ποιος φόβος κινεί την ύπαρξή μας;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικό: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Πατρίσια Απέργη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί-Βίντεο- Φωτογραφίες: Σίμος Σαρκετζής
Διεύθυνση Παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Στον ομώνυμο ρόλο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς (Κλαύδιος), Άννα Μάσχα (Γερτρούδη), Δημήτρης Παπανικολάου (Πολώνιος), Αμαλία Νίνου (Οφηλία), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Οράτιος), Γιώργος Ζυγούρης (Λαέρτης), Γιάννης Κότσιφας (Ηθοποιός, Νεκροθάφτης), Κλέαρχος Παπαγεωργίου (Ρόζενκραντζ), Βασίλης Μπούτσικος (Γκίλντενστερν).
Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    20:30
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    17:30
Σάββατο    21:30
Κυριακή    20:00

Εισιτήρια

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (17:45):
Διακεκριμένη: 17€
Α Ζώνη: 15€ – μειωμένο 12€ (*)
Β Ζώνη: 12€

Σάββατο (21:30) & Κυριακή:
Διακεκριμένη: 20€
Α Ζώνη: 17€, μειωμένο 15€ (*)
Β Ζώνη: 15€

(*) Μειωμένο: Φοιτητικό, Ανέργων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης