«Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά στη Γλυφάδα

Η «Ζωή Μετά», ο «Ισοβίτης», οι «Χαμηλές Πτήσεις», ο «Καστράτο», το «Μαλλί με Μαλλί» πρωταγωνιστούν στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» που υπόσχεται να φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές:

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.

3η Μαρίνα Γλυφάδας

24 Σεπτεμβρίου 2019
20:30

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Nils Frahm στο Μέγαρο Μουσικής

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ο καταξιωμένος Γερμανός μουσικοσυνθέτης Nils Frahm ανεβαίνει στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της περιοδείας του, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, για μία μοναδική συναυλία που θα αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία για όσους θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν. Ένα live υψηλού κύρους και αισθητικής, μουσικής δεξιοτεχνίας και μία σπάνια σύντηξη κλασικών και ηλεκτρονικών ρυθμών από synths, drum machines και πιάνο τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής.

Από τη μουσική επένδυση της μικρού μήκους ταινίας “Ellis” του JR σε συνεργασία με τον Woodkid, την διοργάνωση του Weekend Festival στο Barbican Centre του Λονδίνου μέχρι την δημοσίευση του δεύτερου μουσικού βιβλίου του “Sheets Zwei”, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Nils Frahm έχει καταφέρει να επιδείξει την μοναδική του ικανότητα να εξελίσσει και να πειραματίζεται με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης κλασικής σύνθεσης.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

24 Σεπτεμβρίου 2019
21:00
Εισιτήρια
55€ – Διακεκριμένη Ζώνη
45€ – Α’ Ζώνη
35€ – Β’ Ζώνη
25€ – Γ’ Ζώνη

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο της Νάση Τουμπακάρη «Εγώ , ο Μάρκος Βαμβακάρης», βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πόλεμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο.

Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου κρατά την υπόσχεση που είχε δώσει από την αρχή στα παιδιά του Μάρκου, να παρουσιάσει την παράστασή του οπωσδήποτε στη Σύρο, στον τόπο που τον γέννησε, αλλά και στον Πειραιά, εκεί που ουσιαστικά μεγάλωσε, εργάστηκε, έζησε τα περισσότερα και πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του και κυρίως δημιούργησε αυτό το τεράστιο καλλιτεχνικό μέγεθος που ονομάστηκε “Πατριάρχης” του ρεμπέτικου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικό & ενδυματολογική επιμέλεια: Λέα Κούση

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

24 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:15
25 Σεπτεμβρίου 2019    Τετάρτη    21:15
26 Σεπτεμβρίου 2019    Πέμπτη    21:15
27 Σεπτεμβρίου 2019    Παρασκευή    21:15
28 Σεπτεμβρίου 2019    Σάββατο    21:15
29 Σεπτεμβρίου 2019    Κυριακή    20:00
24 Σεπτεμβρίου 2019 – 29 Σεπτεμβρίου 2019

Εισιτήρια

13€ κανονικό – 10€ ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές

Προσφορά στο Viva.gr μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου με γενική είσοδο 10€

«Το μπλε δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη

Στο πλαίσιο του Διεθνoύς Φεστιβάλ Αναλογίου που πραγματοποιείται από τις 21-26 Σεπτεμβρίου 2019 θα παρουσιαστεί το έργο του Αλέξη Σταμάτη «Το μπλε δωμάτιο».

Σε έναν ου-τόπο, που βρίσκεται σε ένα ψηλό βουνό, υπάρχει μία πανσιόν για θεατρικούς ήρωες. Αυτοί έχουν γεννηθεί από το χέρι του συγγραφέα-δημιουργού τους και είναι στη διάθεση κάθε σκηνοθέτη, στις σκηνές όλου του κόσμου. Κάθε φορά που τελειώνει η κατασκευή τους και αφού τα είδωλά τους έχουν ανέβει στις σκηνές, τα πλάσματα αυτά συγκεντρώνονται στην πανσιόν. Όμως, εκεί συμβαίνει κάτι μοναδικό: το ανύπαρκτο δημιουργεί πραγματική ζωή. Τη διεύθυνση του χώρου αυτού έχει αναλάβει η Φλώρα, μία ακαθόριστης ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας γυναίκα. Κάποια στιγμή, καταφθάνει η Έντα, μια πολύ περήφανη και δυναμική γυναίκα την οποία η Φλώρα τοποθετεί στο ίδιο δωμάτιο με την Μπλανς. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες δημιουργούνται πολύ έντονες κλιμακούμενες συγκρούσεις, καθώς προέρχονται από τελείως διαφορετικές εποχές, με διαφορετικές επιδιώξεις και έχουν διαφορετική ψυχοσύνθεση, αν και υπάρχει ένα υποδόριο νήμα που τις ενώνει. Όταν η Έντα αποφασίζει να κάνει μια παράτολμη κίνηση, οι τεκτονικές πλάκες της επινόησης, η ίδια η υπόσταση των χαρακτήρων στο αναπόδραστο γίγνεσθαι της πανσιόν της Φλώρας –και, πάνω απ’ όλα, το άγχος του δημιουργού- θα αποκτήσουν μία άλλη δραματική διάσταση.

Συντελεστές:

Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Εύα Σιμάτου.
 
Στον ρόλο της Φλόρας η Άννα Φόνσου, Κομπέρ ο Νίκος Βατικιώτης

Συμμετέχουν:

Στον ρόλο του Χένρικ Ίψεν ο Δημήτρης Καταλειφός (video / voice off)
Στον ρόλο του Τεννεσσί Ουίλλιαμς ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου
Φρυνίχου 14

23 Σεπτεμβρίου 2019
19:30

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 5€

«Παράσιτα» της Βίβιεν Φράντσμαν εκ νέου στο Bios

Η Πινκ και η Ρόλυ, δύο αδελφές, σε μια ζωή εξαρτημένη, τρέφουν μία σχέση διπλής συνεξάρτησης. Οι όποιες προσπάθειές τους να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά, την παρανομία και τον ίδιο τους τον εαυτό αποβαίνουν μάταιες, φέρνωντάς μας αντιμέτωπους με την σαρωτική δύναμη του εθισμού και της τοξικότητας, θέτωντας το ερώτημα αν είναι μεγαλύτερος ο εθισμός σε μια ουσία ή σε έναν άνθρωπο. Ο θεατής μέσω της παράστασης καλείται να πάρει το ρόλο του διασώστη των ηρωίδων, αλλά κυρίως του εσωτερικού παιδιού που φέρει ο καθένας, που απειλείται αν δεν βρει φροντίδα, προστασία και τρυφερότητα κάπου μέσα στον κόσμο.
 
Συντελεστές:

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Βογιατζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Ήρα Καραγκούνη
Μουσική επιμέλεια-επικοινωνία: Ναιρί Πελτεγιάν
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Χαρμαλιά
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου
Ψυχολογική διερεύνηση ρόλων: Λάμπρος Γιώτης

Διανομή: (Πινκ) Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, (Ρόλυ) Κατερίνα Δημάτη, (Άγνωστη
γυναίκα) Ηλιάννα Μπουζάνη, (Ανδρική φωνή: Λάμπρος Γιώτης).

Bios

24 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:00

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ο παίκτης» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο 104

Σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας, αριστοκράτες, κοινοί θνητοί και απατεώνες επιδίδονται με πάθος στα τυχερά παιχνίδια. Με άκρατο κυνισμό και με σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις τζογάρουν χρήματα, ανθρώπους και αισθήματα. Εκεί, σε αυτή τη μικρογραφία της Ευρώπης με τις πολλές γλώσσες, τις διαφορετικές νοοτροπίες και με τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού, ο Αλεξέι Ιβάνοβιτς θα παρασυρθεί στη δίνη του αδιέξοδου έρωτα και θα παίξει στη ρουλέτα κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση (από τα γαλλικά): Μιλτιάδης Σαλβαρλής
Προσαρμογή κειμένου: Σοφία Καραγιάννη, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βάσια Mίχα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: GAFF

Ερμηνεία (με αλφαβητική σειρά):

Βασιλική Διαλυνά, Κορίνα Θεοδωρίδου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Αλέξανδρος Τούντας.

Θέατρο 104

Δευτέρα    21:15
Τρίτη    21:15

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 10€
Ατέλειες: 5€

«Ένας κάποιος τέτοιος βυσσινόκηπος» στο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ και το Quizoola! των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου.
 
Ο βυσσινόκηπος και το πατρικό σπίτι της Λιουμπόφ Αντρέιγεβνα κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό. Η οικογένεια της έζησε εκεί για περισσότερο από εκατό χρόνια. Η ίδια  βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να κόψει τον βυσσινόκηπο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της ή να αφήσει το κτήμα να πουληθεί και η οικογενειακή περιουσία να χαθεί ολοκληρωτικά.

Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει την δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι ερμηνευτές μεταβαίνουν από την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών στην ερμηνεία επιλεγμένων σκηνών από τον Βυσσινόκηπο, με στόχο μια ειλικρινή θεατρική αφήγηση, που συνομιλεί με τους θεατές στο εδώ και στο τώρα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Γιωργής Καρράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη
Φωτογραφίες – Αφίσα: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ομάδα Nunc

Ερμηνεία: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου.

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Δευτέρα    21:00

Τρίτη    21:00

16 Σεπτεμβρίου 2019 – 1 Οκτωβρίου 2019

Εισιτήρια

Κανονικό: 12€

Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, +65 ετών): 10€

«Το ελεύθερο ζευγάρι» στο Θέατρο Λαμπέτη

Σε μια «φρεσκαρισμένη» παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη ανακατεύονται με τους θεατές, στο σαλόνι του ιδιαίτερου σπιτιού τους, και τους καλούν να παρακολουθήσουν, να γελάσουν αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις, σε μια ξέφρενη διαδραστική παράσταση, με την ηθελημένη συμμετοχή θεατών.

Η ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, πάνω στο έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Λαμπέτη

24 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:15

Εισιτήρια

18€ (VIP ζώνη), 12€ (Β’ ζώνη, φοιτητικό)

«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου στη Νέα Σμύρνη

«Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της Ελένης, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά, για να την κερδίσουν είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας, είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όχι μόνο να το καταφέρνουν, αλλά και να το συνδέουν με τον εξοντωτικές και προδοτικές συμπεριφορές.

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα, για να μπορεί να βιώσει όλα αυτά που εκπροσωπεί η ‘Ελένη’»

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας-σκηνική όψη-σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Φωνή αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης
Ένδυμα-μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη.

Άλσος Νέας Σμύρνης
Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

24 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 8€ / Για δημότες – κάτοικους: 5€

Μεσημέρι με μελωδίες άρπας στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τον καφέ τους ή το μεσημεριανό γεύμα τους με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Ο Θοδωρής Ματούλας είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στο Ωδείο Athenaeum.

Μουσείο Ακρόπολης

Δευτέρα    13:00 – 16:00

Τρίτη    13:00 – 16:00

Τετάρτη    13:00 – 16:00

Πέμπτη    13:00 – 16:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

«Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Δελφινάριο

Γιατί όταν αποφασίζεις να κάνεις κωμωδία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει βρεθεί ο Σεφ της! Και ναι! Ο Σεφ βρέθηκε! Και δεν είναι ένας απλός Σεφ! Είναι ο Master Σεφ! Για την ακρίβεια, είναι ο MAster του γέλιου Σεφερλής Μάρκος!

Ο οποίος και εφέτος το καλοκαίρι υπόσχεται στο πλατύ κοινό του γέλιο μέχρι δακρύων. Καυστική σάτιρα, αλλά και μαθήματα κωμωδίας από το Μετρ του είδους στο πλήρως ανακαινισμένο (οπτικοακουστικά και όχι μόνο) θέατρο Δελφινάριο.

Ένας 30μελής θίασος, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του ΣΕΦ της κωμωδίας Μάρκου Σεφερλή, αναμειγνύει τόσο καλά τα υλικά, έτσι ώστε η συνταγή να «δέσει» και να σημειώσει μια ακόμα επιτυχία, αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους λάτρεις του καλού και έξυπνου χιούμορ!   

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής

Πρωταγωνιστούν:

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ

ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

ΖΩΖΑ ΜΕΤΑΞΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΕΡΓΗ

Συμμετέχει 16μελές μπαλέτο

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης