Η Ομάρα Πορτουόντο στην Τεχνόπολη

Η Ομάρα Πορτουόντο, η Ντίβα του Buena Vista Social Club, της ορχήστρας από την Κούβα που απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Last Kiss Tour».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών από την Κούβα αναμεσά τους και ο διάσημος πιανίστας Ρομπέρτο Φονσέκα θα μας χαρίσουν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά στις 15 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

Με τη δύναμη της φωνής της εξακολουθεί να μαγνητίζει το κοινό. Σε πολλούς θυμίζει την Έντιτ Πιάφ, σε άλλους τη Μπίλι Χόλιντεϊ. Το πρόσφατο άλμπουμ, Omara Siempre, «Ομάρα για πάντα» κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο και όπως έχει πει: «Aισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη που αρέσει στο κοινό ο τρόπος που εκφράζομαι, που τραγουδάω. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να εκπροσωπώ τον πολιτισμό της χώρας μου.

Η ουσία είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Στόχος στη ζωή πρέπει να είναι η ευτυχία. Υπάρχει ένα υπέροχο τραγούδι που έχει τίτλο: «Ό,τι έχει απομείνει να ζήσω, θα μου χαμογελάει για πάντα..» Ακριβώς αυτό είναι το μυστικό μου, το μυστικό της χαράς και της ευτυχίας που εκπέμπω. Να νιώθεις νέος ανεξάρτητα από την ηλικία σου και να περιμένεις να έρθουν τα καλύτερα.. Να μάχεσαι για αυτά που πιστεύεις και να θυμάσαι πάντα ότι μπορεί να έχεις πολλά αλλά μπορεί και να τα χάσεις όλα. Σημασία έχει να παραμείνεις καλός άνθρωπος, να μείνεις πιστός στους στόχους σου και να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Έτσι όσα και να χάσεις θα αισθάνεσαι σαν να μην έχεις χάσει τίποτα..»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε περισσότερα εδώ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου «Μπλέξαμε» στο Γαλάτσι

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα μας τραγουδήσει, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε» που κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου από την Rain Music, σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου.

Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει το μοναδικό του στίγμα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρίσκει την ευκαιρία να μας “μιλήσει” για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο.

Δείτε περισσότερα εδώ

Η Άννα Βίσση στο Βεάκειο Θέατρο

Η Άννα Βίσση, συντονίζεται σε ρυθμούς καλοκαιρινούς και μαζί με τη «χρυσή» 13μελή μπάντα της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της.

Τραγούδια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, παιγμένα με φρέσκες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία.

Την Άννα Βίσση συνοδεύουν οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού και οι σολίστες Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Γάσιας και Αντώνης Ανδρέου.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Kanata, Επεισόδιο 1 – Η διαμάχη» του Robert Lepage στο Μέγαρο Μουσικής

Για πρώτη φορά, στα 54 χρόνια ζωής του Θεάτρου του Ήλιου, η Αριάν Μνουσκίν παραδίδει τα ηνία του θρυλικού θιάσου σ’ έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, τον διεθνή μαέστρο της σκηνοθεσίας καναδό Ρομπέρ Λεπάζ. Στην παράσταση Kanata – Επεισόδιο 1ο – Η διαμάχη, ο Λεπάζ, κατασκευάζει ένα ποιητικό, σκοτεινό και επικών διαστάσεων σύμπαν, ανατρέχοντας σε διακόσια χρόνια καναδικής ιστορίας. «Kanata» σημαίνει χωριό στη γλώσσα των Ιροκουά και είναι η λέξη που κατέληξε να βαφτίσει ολόκληρη τη χώρα.

Ένα ζευγάρι Γάλλων μετακομίζει στο Βανκούβερ. Η γυναίκα του ζευγαριού είναι ζωγράφος και γίνεται φίλη με μια αυτόχθονα που ζει σε μια φτωχογειτονιά της πόλης, αλλά κατόπιν δολοφονείται από έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Το περιστατικό αυτό κινητοποιεί τη ζωγράφο, η οποία αποφασίζει να ζωγραφίσει και να εκθέσει πίνακες με πρόσωπα δολοφονημένων αυτοχθόνων γυναικών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητεί να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης (Οιδίποδας), Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη), Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος)

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ξένες πόρτες»  του Μάνου Ελευθερίου με τη Νένα Μεντή

Οι Ξένες πόρτες είναι ένα αδημοσίευτο κείμενο που ηχογράφησε και απομαγνητοφώνησε ο Μάνος Ελευθερίου και, πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, το εμπιστεύτηκε στη Νένα Μεντή. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σύρο από τις αρχές του 20ού αιώνα κι έπειτα, μέσα από τη διήγηση της γιαγιάς του Ευαγγελίας Διγενή. Στη σπαρακτική αυτή διήγηση ζωντανεύουν τα βασικά μοτίβα του έργου του μεγάλου ποιητή και στιχουργού, όπως η σκληρότητα της επαρχίας, η κοινωνική αδικία, η μελαγχολία και ο φόβος του θανάτου. Γι’ αυτό και την παράσταση διατρέχουν χαρακτηριστικές μελωδίες και ποιήματα που έχουν συνδεθεί με τον Μάνο Ελευθερίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι Ξένες πόρτες, ένα κείμενο βαθιά προσωπικό για τον μεγάλο δημιουργό, εκφράζουν ίσως εντέλει το συλλογικό ασυνείδητο ενός ολόκληρου λαού.

Τη σκηνοθεσία, τη δραματουργική επεξεργασία και την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν αντίστοιχα ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Θανάσης Νιάρχος και ο Γιώργος Ανδρέου, στενοί συνεργάτες του Μάνου Ελευθερίου όσο ήταν εν ζωή.

Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Νένα Μεντή

Δείτε περισσότερα εδώ

«Δον Ζουάν» του Μολιέρου στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει.

Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνικό: Παναγιώτα Κοκόρου
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κινησιολογία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Βοηθός κινησιολόγου: Νικολέττα Καρμίρη
Διεύθυνση Παραγωγής: Νόρα Φαγά
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

Στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ Βριλησσίων 2019.

Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

15 Ιουλίου 2019    Δευτέρα    21:30

9 Σεπτεμβρίου 2019    Δευτέρα    21:30

15 Ιουλίου 2019 – 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 18€, φοιτητικό-πολύτεκνοι-άνεργοι-άνω των 65 ετών-ΑΜΕΑ 14€. Προπώληση 15€.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης