«Ποινή αγάπης»: Ένα τραγούδι του Χρήστου Δασκαλόπουλου με τη Ρία Ελληνίδου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 18:12
«Ποινή αγάπης»: Ένα τραγούδι του Χρήστου Δασκαλόπουλου με τη Ρία Ελληνίδου

Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, δεξιοτέχνης του βιολιού και μέλος της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, έγραψε ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τίτλο «Ποινή αγάπης», το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στον διαδικτυακό «αέρα». Το κομμάτι ερμηνεύει η Ρία Ελληνίδου, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Ηλίας Κατσούλης.

Ακούστε το τραγούδι:

 

Στο τραγούδι «Ποινή αγάπης» την ενορχήστρωση και την επεξεργασία του ήχου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σίντος, που έπαιξε κιθάρες, λαούτο και μπάσο. Μαζί του, έπαιξε βεβαίως βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος.

Ρία Ελληνίδου : τραγούδι
Χρήστος Δασκαλόπουλος : βιολί
Δημήτρης Σίντος : κιθάρες - λαούτο - κόντρα μπάσο - τζουράς
Μιχάλης Μπακάλης : κρουστά
Ηχογράφηση - Μίξη : Στο home studio του Δημήτρη Σίντου

Ο ταλαντούχος μουσικός Χρήστος Δασκαλόπουλος, ο οποίος μεγάλωσε στον Βόλο, στην προσωπική του δισκογραφία, έχει εκδώσει 3 cd με παραδοσιακή μουσική.Το τελευταίο μάλιστα cd του δημιουργού, φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι» και εκδόθηκε πριν από έξι μήνες.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Δασκαλόπουλο:

 Είναι πτυχιούχος κλασικού βιολιού, αρμονίας αλλά και βυζαντινής μουσικής. Είναι μέλος της ορχήστρας Εστουδιαντίνας από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και έχει συμμετάσχει και συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αξιόλογους και καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Χρόνης Αηδονίδης, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Φαραντούρη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο μέγαρο μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο, ενώ από το 2017 έως σήμερα είναι μέλος της ορχήστρας «Ρυθμός» με έδρα το Βόλο και συμπράττει σε συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες  ανά την Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 18:13