Οι μουσικές εκδηλώσεις του Παρά Θιν΄ Αλός 2019 συνεχίζονται τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην αυλή του Κυβερνείου με συναυλία που θα παρουσιάσει το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ με την Αρετή Κετιμέ και τον Γιάννη Νιάρχο και έχει τίτλο «Αυτά που μας ενώνουν …».

Οι δύο καλλιτέχνες, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχου με την ιδιαίτερη φωνή του δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα που θα ταξιδέψει το κοινό μέσα στο χρόνο και τις εποχές, με κομμάτια από την πλούσια ελληνική παράδοση αλλά και το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη μουσική παρέα των ΤΑΚΙΜ θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα διασκεδάσουν επι σκηνής μαζί με τους φίλους τους, με αφετηρία τον γνώριμο, δυναμικό ήχο τους κι όλα αυτά που τους ενώνουν. Το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ θεωρείτα ένα σημαντικό σχήμα σήμερα το οποίο ταξιδεύει μέσα από μια φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο, την παραδοσιακή και όχι μόνο, μουσική στις νεότερες γενιές. Το ρεπερτόριό τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η αυλαία του εφετινού Παρά Θιν΄ Αλός κλείνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον χώρο του Κυβερνείου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία επιφυλάσσει στο κοινό ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι πλαισιωμένο με τραγούδια του 20ου αιώνα της Νότιας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Στη μουσική παράσταση που έχει τίτλο «Μουσικό ταξίδι σε … καλή μεριά», η αισθαντική ερμηνεύτρια από τη Θεσσαλονίκη, Σοφία Αβραμίδου, θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από μεσογειακά, ελληνικά, αργεντίνικα και αραβικά μουσικά μονοπάτια. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν η Μαρία Λαζαρίδου και ο Πάνος Κοσμίδης, ενώ τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας, Χάρης Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός» του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνεται από το 1991 και η αγάπη με την οποία ο κόσμος το αγκαλιάζει, διατηρεί το όραμά του ζωντανό και το καθιστά πιστό στο ετήσιο ραντεβού με το κοινό του. Οι μουσικές εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, κλείνουν την θερινή περίοδο στην Καλαμαριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης