Ο θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς συναντά τη νεότερη γενιά της Κρήτης στο πρόσωπο του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη για δύο μόνο παραστάσεις στη σκηνή της Σφίγγας τα Σάββατα 14 και 21 Μαρτίου!

Μια συνύπαρξη δύο καλλιτεχνών που ενώνουν την παλιά και τη νέα γενιά καταφέρνοντας με βάση την παράδοση να μας καλούν σε ένα ταξίδι μέχρι τη νεότερη ελληνική μουσική σκηνή. Συνδυάζοντας τον λυρισμό με μεγάλες δόσεις ενέργειας και ηλεκτρισμού, μέσα από μια συνεργασία που μέτρα ήδη αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, κοινές συμμετοχές τους, αλλά και μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που επισφραγίζει τη μεταξύ τους πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Βασίλης Σκουλάς γιόρτασε φέτος τα 60 χρόνια μουσικής πορείας στο κατάμεστο Ηρώδειο. Με καταγωγή τα Ανώγεια της Κρήτης, έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στο κοινό της Κρήτης αλλά όλων των Ελλήνων. Τραγούδια από την έντεχνη μουσική σκηνή όπως τα «Ήλιος Θεός», «Θα σε φιλέψω στεναγμέ», «Άσπρο μαντήλι» έρχονται να δέσουν με τα κρητικά τραγούδια του Βασίλη, «Άνοιξη μπαίνει στο Χωριό», «Επήρανε οι Γωνιές φωτιά», «Μαχαιριές» και άλλα.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς του σύγχρονου τραγουδιού, καταθέτει τη δίκη του πρόταση τολμώντας να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας ένα προσωπικό ύφος. Τραγούδια όπως τα «Έχω μια σκέψη», «Η στιγμή αρκεί», «Κορώνα-Γράμματα», «Να σταθώ στα πόδια μου» και άλλα έχουν αγαπηθεί από το κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα.

Παίζουν οι μουσικοί Μιχάλης Παχάκης στο λαούτο και τον τζουρά, Δημήτρης Νεονάκης στην ηλεκτρική κιθάρα, Μιχάλης Μπουτσάκης στο ηλεκτρικό μπάσο, Μιχάλης Δασκαλάκης στην ακουστική κιθάρα, Νικόλας Χριστόπουλος στα τύμπανα και Μάνος Τσιριγωτάκης στον ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845   

sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος στο μπαρ: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης