Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στις 9.00 μμ, για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια προσευχή για την Ελλάδα».

Ελλάδα, Ιστορία, Βυζάντιο, Ορθοδοξία, Ήρωες και αγαπημένα σύμβολα του χθες και του σήμερα, αγκαλιασμένα στους ήχους της μουσικο-ενορχηστρωτικής παλέτας του συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη τετράφωνη χορωδία, μεγάλη παιδική χορωδία, βυζαντινό σύνολο, αλλά και σπουδαίοι πρωτοψάλτες θα ερμηνεύσουν τους στίχους, τον «λόγο» της συναυλίας. Μεγάλη ορχήστρα εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων θα αναδείξουν τον ήχο, το ρυθμό και τις μελωδίες του γνωστού δημιουργού.

«Αυτή θα ‘ναι μία συναυλία, που από καιρό ήθελα να κάνω. Υπάρχουν κομμάτια μου που αγαπώ, αλλά ποτέ δεν έπαιξα ζωντανά. Θα ακουστούν με τον καλύτερο τρόπο και στον καλύτερο τόπο. Ο τίτλος «Μια προσευχή για την Ελλάδα», αλλά και η διάθεσή μου να είναι η μέρα αυτή ένα κάλεσμα ή μια επίκληση σ’ Αυτόν πού όλα τα ελέγχει, με πάει μουσικά αλλού. Πιο μυστικά, πιο «Βυζαντινά», πιο τρυφερά και με πυξίδα που δείχνει στη γλυκιά προσευχή όλων μας. Ο Θεός δεν κοιτάζει τίποτα άλλο παρά μονάχα τις καρδιές μας. Ας είναι, λοιπόν, η δική μου και η δική σας κοντά Του εκείνη τη μέρα, με τη βοήθεια της μουσικής και των αγγέλων» τονίζει για τη συναυλία ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Στη συναυλία συμμετέχουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατερίνα Νιτσοπούλου (Άνεμος): Τραγούδι
Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης: Πρωτοψάλτες
Θανάσης Βασιλόπουλος: Κλαρίνο
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Βιολί
Γιώργος Κοντοβάς: Πιάνο – Πλήκτρα
Δημήτρης Κοτταρίδης: Τσέλο
Κώστας Χατζόπουλος: Κιθάρες
Νίκος Χατζόπουλος: Κοντραμπάσο
Πάνος Κατσικιώτης : Κρουστά

Ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο»

Μικτή Χορωδία «Μελωδοί»

Διεύθυνση-Διδασκαλία: Γιώργος Ζιάκας

Και η: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «΄Άγιος Νικόλαος». Σκοπός του Συλλόγου είναι να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό, και ιδίως εκείνα που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας. (περισσότερα στο autistika.gr)

Τιμές εισιτηρίων

Άνω διάζωμα: 20ευρώ
Ζώνη Γ’: 35ευρώ
Ζώνη Β’: 45ευρώ
Ζώνη Α’: 55ευρώ
Διακεκριμένη: 70ευρώ

ΑΜΕΑ:15ευρώ

Εκπτωτικά εισιτήρια: 15ευρώ(*)

(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στο Άνω Διάζωμα σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Τη συναυλία οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης