Ο Ψαραντώνης τραγουδά Φραγκιαδάκηδες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 08:00
Ο Ψαραντώνης τραγουδά Φραγκιαδάκηδες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Οι κορυφαίοι Κρητικοί καλλιτέχνες μας καλούν την Τετάρτη 18.09.2019 στο Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά να αφουγκραστούμε τα ακούσματα τις ψυχής τους και να αισθανθούμε τη δύναμη και το πάθος της Κρητικής μουσικής.  

Μιχάλης Φραγκιαδάκης  και Αντώνης  Φραγκιαδάκης, δύο καλλιτέχνες βαθειά ριζωμένοι στη μουσική παράδοση της Κρήτης καθώς εδώ και 45 χρόνια ταξιδεύουν,  από τραγούδι σε τραγούδι.

Οι μουσική τους και τα τραγούδια τους γλυκοτραγουδισμένα όπου υπάρχουν οι Κρητικοί και άνθρωποι που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Οι ίδιοι, απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, όπως όλοι οι σπουδαίοι αυτού του κόσμου.  

Η δεξιότητα τους μοναδική και η έμπνευση αστέρευτη, μεταμορφώνει το Μιχάλη σε γητευτή των χορδών και των οργάνων. Από την άλλη η έμπνευση και η ανάγκη οδηγεί τον Αντώνη να ομολογήσει πως

«η μάνα είναι που γεννά
και η μοίρα που μοιράζει
και το παντέρμο ριζικό
την στράτα μας χαράζει».
 
Από την «Πύλη του Ήχου» του Μιχάλη, στους «Δραβίδες» του Αντώνη, οι Φραγκιαδάκηδες με την «Χαραυγή» τους, «την αγάπη που δεν έχει σύνορα», τον «Πρωτοφανίστικο Σεβντά», το «Έσβησε ο αέρας το κερί», το «Άντρας που δεν εκάτεχε», το «Φεγγάρι τόσα μυστικά» και τόσα άλλα μουσικά αριστουργήματα της Κρητικής μουσικής που απλόχερα μας χάρισαν.

Συνοδοιπόροι στη μουσική τους Οδύσσεια, ο μοναδικός Ψαραντώνης, ο Θοδωρής Κοτονιάς, και ο Παναγιώτης Σκουλάς.

Θα συμμετέχει χορευτικά η ομάδα έκφρασης κρητικών χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Ημέρα και ώρα παράστασης: Παρασκευή , 18.09. 2019

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 12€

ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Συνταξιούχοι : 10 €

Παραγωγή & Οργάνωση Παραγωγής: Εlevents

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 08:00