Σήμερα η διαδικτυακή συναυλία «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» του Γιάννη Κουλούσια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 13:02
Σήμερα η διαδικτυακή συναυλία «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» του Γιάννη Κουλούσια

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν σε απευθείας μετάδοση - live streaming, τη διαδικτυακή συναυλία «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Κουλούσιας παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, συνοδευόμενος από το Μουσικό του Πλήρωμα, ένα σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους μουσικούς συνεργάτες, με πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία στο μουσικό στερέωμα.

Το ρεπερτόριο θα αποτελείται από τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου του «Χαραυγή», καθώς και από τραγούδια που επηρέασαν τον πνευματικό κόσμο του καλλιτέχνη και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του προσωπικού μουσικού του ύφους. Στα πλαίσια της στήριξης του πολιτισμού, στόχος της εκδήλωσης είναι να μοιραστεί και να επικοινωνηθεί μέσω διαδικτύου η καλλιτεχνική ελευθερία, ξεπερνώντας τη δύσκολη συνθήκη της φυσικής απουσίας του κοινού. Η συναυλία είναι αφιερωμένη και στηρίζει τον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Ο ταλαντούχος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης Γιάννης Κουλούσιας ολοκλήρωσε, έπειτα από εργασία δύο ετών, το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Χαραυγή», το οποίο και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές της Άνοιξης.

 Ο επερχόμενος δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια με μουσική και σύνθεση δική του, με στίχους  του ιδίου, του Κώστα Τζιδημόπουλου και της Ασκλήπειάδας Κυριακού. Τον δίσκο επισφραγίζουν οι συμμετοχές των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Λιζέτας Καλημέρη, Φωτεινής Βελεσιώτου και Dilek Koc. Δύο από τα τραγούδια του δίσκου με τίτλο «Μήνυμα» και «Φεύγω για τη Σαμοθράκη», κυκλοφορούν ήδη μέσω ραδιοφώνου και youtube, ως προάγγελοι του δίσκου.

Ακούστε το τραγούδι «Μήνυμα»

 

Ακούστε το τραγούδι «Φεύγω για τη Σαμοθράκη»


O Γιάννης Κουλούσιας συμμετέχει σε φεστιβάλ  καθώς  και  σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μαζί με το «Μουσικό πλήρωμα», ένα μουσικό συγκρότημα που έχει ιδρύσει ο ίδιος, απαρτιζόμενο από σπουδαίος μουσικούς, καθηγητές στο είδος τους. 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κουλούσια και την καλλιτεχνική του διαδρομή:

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε, από την παιδική του κιόλας ηλικία, μουσικές σπουδές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σταυρουπόλεως και ως έφηβος συμμετείχε σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως μέλος της λαϊκής ορχήστρας του δήμου. Συνέχισε στο Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποκτώντας πτυχίο στην αρμονία της μουσικής. Έπειτα, εντρύφησε στην ανατολική μουσική δίπλα στον Ziad Rajab, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της ανατολικής παράδοσης που ζει στη χώρα μας. Μαθητεύει πλάι στον διεθνούς φήμης ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, με κατεύθυνση στην αρμονία του ρυθμού. Τα τελευταία χρόνια φοιτά στη σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διανύοντας εφέτος το τελευταίο έτος των σπουδών του. Παράλληλα, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και πειραματιζόμενος -σε ζωντανή ενορχήστρωση- με νυκτά, κρουστά και πνευστά όργανα, παρουσιάζει με τη φωνή του ένα μουσικό πρόγραμμα τραγουδιών και συνθέσεων σύμφωνα με τη δική του αισθητική προσέγγιση.

Συντελεστές της διαδικτυακής συναυλίας

Γιάννης Κουλούσιας – φωνή, ούτι
Βαγγέλης Βραχνός – κοντραμπάσο
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου – κρουστά
Μάριος Μακρής – κιθάρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 13:34