«Ο Γκάτσος Που Αγάπησα» με τον Μ. Μητσιά και την Κ. Καραμπέτη στο Άργος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 13:13
«Ο Γκάτσος Που Αγάπησα» με τον Μ. Μητσιά και την Κ. Καραμπέτη στο Άργος
Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.

Ο κύκλος συναυλιών «Ο Γκάτσος Που Αγάπησα» θα πραγματοποιηθεί στο Άργος την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 9.00μμ στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι: €10 (προπώληση, μειωμένο) / €12 (είσοδος)

Η προπώληση γίνεται στο Cafe Εν Λευκώ και στο γραφείο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Ηρακλή Ζάκα στο μπουζούκι και το μαντολίνο, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 13:13