Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, έρχεται τα Σάββατα του Φεβρουαρίου 4 – 11- 18 – 25 με νέο υλικό στο Γυάλινο Up Stage.

Γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.

O Δημήτρης αυτές τις μέρες ολοκληρώνει την τελική επεξεργασία του νέου του δίσκου. Πρόκειται για ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστές αυτού του δίσκου είναι Έλληνες μουσικοί, όπως ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Δούσας (ή Γκούσιας), που κατάφεραν να περάσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, σαν μετανάστες, στη νέα γη, στην Αμερική και με τις κιθάρες τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη φοβερή ικανότητα προσαρμογής των λαϊκών μουσικών. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή».

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κατάφερε με τον τελευταίο του δίσκο «Εσπεράντο» να αποδείξει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια Εσπεράντο, που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της. Πέρα από τις εξαιρετικές δισκοκριτικές από Έλληνες και Ευρωπαίους δημοσιογράφους, το «Εσπεράντο» είχε και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς ήταν για δυο μήνες στο Νο2 των World Music Charts Europe, ενώ παρέμεινε συνολικά τέσσερις μήνες στο Top 10 της ίδιας κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις παραστάσεις του Δημήτρη Μυστακίδη οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. Με κοινή τους γλώσσα τη λαϊκή μας μουσική, τραγουδούν όλοι μαζί τραγούδια που αγαπάμε, τραγούδια με ιστορία, που τα λέγαμε στις παρέες μας ξανά και ξανά…

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα και εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη και των συνεργατών του έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Δείτε το βίντεο:

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης: 22.30

Τιμές:

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar

14 ευρώ με ποτό στο bar

Προπώληση εισιτηρίων:

www.viva.gr

11876

σε όλα τα καταστήματα

Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage

Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Tηλ. 210 9315600

www.gialino.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης