Είναι ακούραστος εργάτης της τέχνης και του πολιτισμού. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην παράδοση και αποτελεί έναν από τους τελευταίους θεματοφύλακες αυτής.

Ο λόγος για τον Συριανό χοροδιδάσκαλο, Νίκο Σολάρη, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στο zougla.gr και περιέγραψε πόσο σημαντική είναι γι’ αυτόν η παράδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Παράδοση για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είμαι εργάτης της παράδοσης… Με ό,τι ασχολείσαι στη ζωή πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος και να μην καβαλάς το καλάμι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολυβραβευμένος χοροδιδάσκαλος, ο οποίος ξεκίνησε ως χορευτής το 1965 καιτο 1972 ανέλαβε τη διδασκαλία των χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για 44 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το «Άρωμα Παράδοσης» ένα παραδοσιακό εργαστήρι στη Σύρο που ασχολείται με τη λαογραφία τους χορούς και τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Παράλληλα ο αγαπητός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία του ως χοροδιδάσκαλος και στη θετική ανταπόκριση του κόσμου, ενώ αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τη συνέντευξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης