Νέο ντοκιμαντέρ για τους Wu-Tang Clan θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς
Ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων για τους Wu-Tang Clan με τίτλο Wu-Tang Clan: Of Mics and Men” αναμένεται να προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο Showtime την ερχόμενη άνοιξη.

Προηγουμένως τα δύο πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα της χιπ χοπ θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στις 28 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Σάσα Τζένκινς, περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τα εννέα εν ζωή μέλη του συγκροτήματος.

Οι Wu-Tang Clan από το Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, θεωρούνται ένα από πιο επιδραστικά συγκροτήματα hip-hop όλων των εποχών. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα χρυσά και πλατινένια άλμπουμ. Το πρώτο τους άλμπουμ του 1993 Enter the Wu-Tang (36 Chambers), θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα στην ιστορία της χιπ χοπ.

Η σχέση του Σάσα Τζένκινς ο οποίος έχει υπογράψει μεταξύ άλλων τη σκηνοθεσία στην ταινία «Fresh Dressed» με θέμα την ιστορία της μόδας19, όταν ως συνιδρυτής ενός εκ των πρώτων περιοδικών για τη χιπ-χοπ μουσική, του Beat Down, έδωσε στο γκρουπ το πρώτο του εξώφυλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρότζεκτ περιγράφεται όχι ως απλά ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, αλλά συνδυασμός μουσικής, κοινωνικο-πολιτιστικού σχολίου και πορτρέτου.

Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Inspectah Deck, Raekwon, U-God, Ghostface, Method Man, Masta Killa and Cappadonna πολλά από τα οποία ήταν φίλοι από την παιδική ηλικία στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Άιλαντ με την επινοητικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα τους συνεργάστηκαν και υπερνίκησαν τη φτώχεια, τη βία και την καταπίεση των συνοικιών τους.

Ωστόσο η μουσική και λυρική ιδιοφυία τους, τούς επέτρεψε να διαμορφώσουν το πιο αναγνωρισμένο μουσικό κίνημα στον κόσμο.

Μαζί με τους De La Soul και Public Enemy οι Wu-Tang Clan θα εμφανιστούν στη Βρετανία στο πλαίσιο της περιοδείας «Gods of Rap» τον Μάιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης