H Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν τον πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο με τίτλο «Βαβέλ». H πιο δυναμική τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική πρόταση, που πριν καν ηχογραφηθεί παρουσιάστηκε ζωντανά σε 10 επιτυχημένες εμφανίσεις στη σκηνή του Βοτανικού την άνοιξη του 2016 και έκλεψε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Τέσσερα χρόνια μετά το πολυαγαπημένο «Μέρες του Φωτός», οι τρεις καλλιτέχνες, μετρώντας ήδη πάνω από μια δημιουργική δεκαετία, παρουσιάζουν τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο δίσκο της κοινής πορείας τους: δώδεκα νέα τραγούδια γεμάτα τόλμη, έμπνευση και ευαισθησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώδεκα σύγχρονες ιστορίες με την υπογραφή του Γεράσιμου, όπως τις μελοποίησε κι ενορχήστρωσε ο Θέμης και τις καταθέτει με τη μοναδική της ερμηνεία η Νατάσσα. Σε αυτό το άλμπουμ για πρώτη φορά ξεχωρίζει ο χαρακτηριστικός ήχος των πνευστών στις ενορχηστρώσεις. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν live στo studio Sierra, θυμίζοντας κάτι από τις μεγάλες, κλασικές ηχογραφήσεις του παρελθόντος, με ηχολήπτη τον Γιάννη Παξεβάνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το mastering του δίσκου.

H «Βαβέλ», πότε εξωστρεφής και πότε εξομολογητική, μέσα σε ήχους αισθαντικών μελωδιών και ζωηρών ρυθμών που εναλλάσσουν λαϊκά, έντεχνα, δυτικά και παραδοσιακά στοιχεία, αφηγείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν μέσα στη σύγχρονη πόλη, δηλαδή του καθένα από εμάς.
Η Βαβέλ μέσα από τα λόγια των δημιουργών:

«Βαβέλ για μας σημαίνει όλη την πολυφωνία και την πολυχρωμία της εποχής. Στην προσπάθεια μας στην Αθήνα του 2016 να συνεννοηθούμε και να μιλήσουμε μια κοινή γλώσσα φέροντας ο καθένας τα προσωπικά του στοιχεία φτιάχτηκε κι αυτός ο δίσκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βαβέλ μιλάει πολλές γλώσσες και διατρέχεται από πολλούς ανέμους. Άξονες της όμως είναι πάντα και μόνο δύο: η πόλη – πυρήνας μας όπως αντικατοπτρίζεται στο καθαρό παρόν. Κι η φιλία μας, που μέσα στα χρόνια έχει καταγραφεί ως αδιάρρηκτη συγγένεια.

Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται σε όλους αυτούς που επιμένουν να ζουν ελεύθεροι μέσα σ’ αυτήν τη πόλη και σαν κληρονομιά ν’ ανακαλύπτουν τον έρωτα, την τέχνη, την αγάπη, την ομορφιά, τον αγώνα. Σ’ αυτούς ποντάρουμε όλες μας τις ελπίδες. Αυτοί ξέρουν όλες τις μυστικές διαδρομές της πόλης, την πραγματική αιώνια ιστορία της. Αυτοί ξέρουν πως θα φέρουν το Φως ξανά στη Βαβέλ.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης