«Μια μουσική βραδιά με τον Βιβάλντι» από την Καμεράτα στις Σπέτσες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, 16:09
«Μια μουσική βραδιά με τον Βιβάλντι» από την Καμεράτα στις Σπέτσες

Μια νέα εκπαιδευτική και πολιτιστική συνάντηση, η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών-MAAKΣΣ, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού από τις 6 έως τις 15/7/2021.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στηρίζει έμπρακτα αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των Σπετσών σε μουσικοπαιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας, προσφέροντας στο κοινό μια εορταστική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 20:30 (παραγωγή ΜΜΑ, είσοδος ελεύθερη).

Για τη βραδιά αυτή, η οποία σηματοδοτεί το τέλος των masterclasses της Μουσικής Ακαδημίας της ΑΚΣΣ, το γνωστό αθηναϊκό σύνολο ετοίμασε ένα πρόγραμμα με έργα του Αντόνιο Βιβάλντι, από τα οποία ξεχωρίζουν οι κοσμαγάπητες «Tέσσερις εποχές», ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της κλασικής μουσικής εδώ και τέσσερις αιώνες.

Επιπλέον, το Μέγαρο δίνει τη δυνατότητα σε έναν/μία αριστούχο σολίστ της ΜΑΑΚΣΣ να συμμετάσχει, την επόμενη σεζόν, σε συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας στην Αθήνα.

Δωδεκαμελές σχήμα του διακεκριμένου συνόλου θα παρουσιάσει στο θέατρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών «Μια μουσική βραδιά με τον Βιβάλντι», με τους βιολονίστες της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών-ΜΑΑΚΣΣ Ντμίτρι Σερεμπρένικοφ («'Ανοιξη» και «Χειμώνας»), Ζίξιν Τσανγκ («Καλοκαίρι») και Βόιτσεχ Σμιλέφσκι («Φθινόπωρο») στα σολιστικά μέρη των «Τεσσάρων εποχών». Θα ακουστεί ακόμη το Κοντσέρτο για δύο βιολοντσέλα σε σολ ελάσσονα, RV 531, επίσης του Βιβάλντι, με σολίστ τους Ντένις Σεβερίν και Βάρια Τουλτούκοβα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις άριες «Vedrò con mio diletto» («Με χαρά μου θα δω») και «Sposa son disprezzata» («Σύζυγος είμαι παραμελημένη») από τις όπερες του Βιβάλντι «Ιουστίνος» (RV 717) και «Βαγιαζήτ (Ταμερλάνος)» (RV 703) αντίστοιχα, τις οποίες θα ερμηνεύσει η νεαρή μεσόφωνος Ελοντί Μερλώ της ΜAAKΣΣ.

Με τη συναυλία αυτή, το Μέγαρο και οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αγκαλιάζουν τις παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις της νεοϊδρυθείσας Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στο πλαίσιο της οποίας παιδιά και ενήλικες θα έχουν φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclasses καταξιωμένων καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, 16:09