Το ιταλικό συγκρότημα των Maneskin ξεκίνησε την πορεία του τραγουδώντας στην κεντρική οδό Βία Ντελ Κόρσο της Ρώμης, σε αμεσότατη επαφή με το κοινό. Ο μέσος όρος ηλικίας του συγκροτήματος είναι είκοσι ετών, και γνωρίζονται από τότε που πήγαιναν στο γυμνάσιο, στην συνοικία της Ρώμης Μοντεβέρντε.

Η μεγάλη αναγνώριση του κοινού ήρθε το 2017, όταν συμμετείχαν και ήρθαν δεύτεροι σε μουσικό, τηλεοπτικό «Τalent Show». Ο πρώτος τους δίσκος, Chosen, γίνεται πλατινένιος, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, το συγκρότημα πήρε μέρος σε πολλές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης, κυρίως χάρη στην μεγάλη απήχηση που είχε από την πρώτη κιόλας στιγμή στους νέους.

Τα τραγούδια τους Torna a Casa (Γύρνα σπίτι) και ο δίσκος Il Ballo della vita (Ο Χορός της ζωής) σημειώνουν επίσης τεράστια επιτυχία. Το 2018 ξεκινούν περιοδεία, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες ιταλικές αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις. Η αναγνώριση και στήριξη του κοινού συνεχίζεται και με τα τραγούδια Vent’ anni (Eίκοσι χρόνια) και Le parole lontane (Οι απόμακρες λέξεις).

Το 2021, τέλος, συμμετέχουν και στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, όπου καταφέρνουν να κερδίσουν, παρά το ότι πρόκειται για ένα ποπ, κατά κύριο λόγο, μουσικό ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον αποφάσισαν τελικά να τραγουδήσουν στα ιταλικά και όχι στα αγγλικά, αλλά δέχθηκαν να αφαιρέσουν, κατά την πρώτη τους «επίσημη» ερμηνεία, δύο «αθυρόστομες εκφράσεις» από τους στίχους του τραγουδιού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης