Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία καθώς και νέες του συνθέσεις. Τον δύσκολο αυτό χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγινε η παρέα όλων μας μέσα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1. Εμπνευστής, οραματιστής και δημιουργός του «Μουσικού Κουτιού», ο Νίκος Πορτοκάλογλου  συνάντησε εκλεκτούς καλεσμένους, μοιράστηκε πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, στήνοντας κάθε εβδομάδα ένα μοναδικό live. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ένα νέο καλό», ντουέτο με τη Ρένα Μόρφη σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Φέτος το καλοκαίρι, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μοιράζεται τη σκηνή με εκλεκτούς συναδέλφους της νεότερης γενιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του, ο εξαίρετος τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. «Carrousel», ο τίτλος του  νέου του τραγουδιού, ένα τραγούδι- ωδή στην αγάπη που όλο έρχεται και πάει και προπομπός του επερχόμενου του δίσκου που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Συμμετέχει η Ανδριάνα Δρογώση.

Σταθερή συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου, η μοναδική ερμηνεύτρια Αγάπη Διαγγελάκη, η οποία ξεχωρίζει για το εύρος της φωνής της και την ιδιαίτερη ικανότητά της να ελίσσεται σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνουν ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος  της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού», που μέσα από το νέο του τραγούδι «Να μπορώ» μας προσκαλεί να διεκδικήσουμε όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, ο Θανάσης Τσακιράκης, που ξεχώρισε με την παρουσία του στο «Μουσικό Κουτί» δίνοντας τον ρυθμό στα τύμπανα καθώς και ο Ηλίας Λαμπρόπουλος που με το ιδιαίτερο ταλέντο του συνδυάζει μοναδικά το βιολί, το μπουζούκι, την τρομπέτα και την γκάιντα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια αναδρομή σε όλη την πορεία του Νίκου Πορτοκάλογλου από τους «Φατμέ» μέχρι σήμερα με δυναμικές νέες διασκευές των κλασικών τραγουδιών του με την βοήθεια των ταλαντούχων μουσικών και τραγουδιστών της ομάδας του. Επίσης θα ακουστούν τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Στάθη Δρογώση και κάποιες διασκευές σε παλιά τραγούδια που τους έχουν σημαδέψει.

Σε ορισμένους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου υποδέχεται και τους ΜΠΛΕ παρουσιάζοντας όλοι μαζί τη μουσική παράσταση “UKEBOX”. Οι ΜΠΛΕ, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στη μουσική τους  ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από την τζαζ, την μπλουζ και την φανκ μουσική και ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα live τους.

Όλοι μαζί γίνονται μία παρέα και παρουσιάζουν ένα εξωστρεφές κι εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα, με πολλή μουσικότητα υψηλής αισθητικής όπου (εκτός των άλλων) παίζονται και διασκευές σπουδαίων Ελλήνων & ξένων συνθετών σε παλιά επιτυχημένα τραγούδια που τους έχουν σημαδέψει δίνοντας έτσι ενέργεια σε ένα… «ζωντανό» JUKEBOX επί σκηνής.

«Χωρούν» άραγε σε ένα playlist το «Knockin’ On Heaven’s Door», το «Dancing Queen», «Το κορίτσι του Μάη», η «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη», το «Let It Be», το «Πάνω απ’ τα σύννεφα», το «Should I Stay Or Should I Go», το «Πόσο σε θέλω», το «Δεν θέλω», το «Wish You Were Here», το «Μην το πεις πουθενά», η «Σκόνη», «Ο ταχυδρόμος» «Θάλασσά μου σκοτεινή» ;;;  

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα  ΝΑΙ!

Σταθμοί καλοκαιρινής περιοδείας:

21/7/21: Γαλάτσι, City Garden Festival  ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ.

23/7/21:Λειβαδιά, Art Nouveau ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ- ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ.

29/7/21: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗ στην«Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριάστο «ΑΛΣΟΣ»

30/7/2021:Ρόκκα Χανίων Κισσάμου, Γιορτές Ρόκκας ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ.

1/8/21:Ορεστιάδα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ – ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ.

4/8/21: Μύκονος – Γήπεδο Άνω Μεράς,  ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΜΠΛΕ -ΔΡΟΓΩΣΗΣ – ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ – ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ«JUKEΒOX»

11/8/21:Ηράκλειο Κρήτης (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΝΤΟ)– Γήπεδο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΟΦΗ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

14/8/21:ΣάνηΧαλκιδικής-Sani Festival,ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΕ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ «JUKEΒOX»

3/9/21:Κύπρος, Λευκωσία – Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών    ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΕ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ«JUKEΒOX»

4/9/21:Κύπρος, Λεμεσός – Δημοτικό ΚηποθέατροΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΕ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ«JUKEΒOX»

6/9/21:Γαλάτσι,  CityGardenFestival,  ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΕ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ«JUKEΒOX»

16/9/21: Αθήνα, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ– ΔΡΟΓΩΣΗΣ–ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

22/9/21:Βεάκειο  Θέατρο Πειραιά,  ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΔΡΟΓΩΣΗΣ-ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

Nίκος Πορτοκάλογλου:φωνή, κιθάρα

Στάθης Δρογώσης: φωνή, πλήκτρα

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, μπαγλαμά, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα

Ηλίας Λαμπρόπουλος : βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή

Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης