«Είμαστε από καλή γενιά» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 14:00
«Είμαστε από καλή γενιά» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη «Είμαστε από καλή γενιά» [Στα χτήματα βαδίσαμε όλη μέρα...] από την ποιητική συλλογή Ήλιος ο Πρώτος γίνεται αφορμή για τη δημιουργία της μουσικοθεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και τη Χορωδία GraduArti.Το «παρών» σε αυτή τη γιορτή της ποίησης, της εικόνας και της μουσικής δίνουν ο Μανώλης Μητσιάς και οι ηθοποιοί Νίκος Καραθάνος και Νάντια Κοντογεώργη. Η σκηνοθεσία είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Τα κείμενα υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Στάθης Σούλης. Τα κομμάτια ενορχήστρωσε ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ο οποίος παίζει επίσης πιάνο στην παράσταση.Η συμπαραγωγή αυτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συμπίπτει με τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυσή της και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο.

Έχουν προγραμματιστεί βραδινές παραστάσεις (ώρα έναρξης 20.00) για όλες τις ημέρες Σάββατο 10, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12/12, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία απογευματινή την Κυριακή 11/12 (ώρα έναρξης 16.00).«Είμαστε από καλή γενιά» Οδυσσέας Ελύτης

Μια παράσταση για τη νεότητα και την Ελλάδα. Τη σημερινή και τη διαχρονική. Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος. Μια ομάδα μαθητών, με οδηγούς μια συναισθηματικά ευαίσθητη μαθήτρια κι έναν οραματιστή καθηγητή, περιπλανιέται μέσα στους στίχους των μεγάλων ελλήνων ποιητών και τα τραγούδια των σπουδαιότερων ελλήνων συνθετών αλλά και στη μουσική της δημοτικής μας παράδοσης, προσπαθώντας να βιώσει τον τόπο και τον χρόνο της Ποίησης. Εκεί συναντιέται με την πατρίδα μας και την ιστορία της, με τη σύγχρονη κρίση του πλανήτη και τα αδιέξοδά της, τα οποία οι ποιητές και οι μουσικές τους, τα ποιήματα και οι εικόνες τους μετατρέπουν σε θύρες εξόδου και διαφυγής προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Συνολική διάρκεια: περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία Φωκάς Ευαγγελινός
Σύλληψη-Κείμενο-Επιμέλεια Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά-κοστούμια Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική διεύθυνση Στάθης Σούλης
Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδιών Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη
Ενορχηστρώσεις και πιάνο Αχιλλέας Γουάστωρ

Συμμετέχει ο Μανώλης Μητσιάς

Ερμηνεύουν οι Νίκος Καραθάνος, Νάντια Κοντογεώργη
και οι: Ελευθερία Μπενοβία, Στέλλα Ψαρουδάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Μάνος Βαβαδάκης, Βασίλης Καλφάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής.

Τιμές εισιτηρίων: 12,00 ευρώ (Ζώνη Γ΄) 22,00 ευρώ (Ζώνη Β΄) 32,00 € (Ζώνη Α΄)
45,00 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 10,00 ευρώ (φοιτητικά, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και 65+)
Παιδικό: Έκπτωση 30% επί της τιμής της κάθε Ζώνης

Πληροφορίες:
 
210 72.82.333
www.megaron.gr

Συμπαραγωγή

Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 14:27