Η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» απέκτησε βιντεοκλίπ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 14:30
Η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» απέκτησε βιντεοκλίπ

Εξήντα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» αποκτά επίσημο βιντεοκλίπ, προϊόν συνεργασίας της Universal Music Enterprises με το ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του σπουδαίου μουσικού.

Εδώ και καιρό η UMe ετοιμάζει παρόμοια κλιπ για γιορτινά τραγούδια, όπως το «Rockin' Around the Christmas Tree» της Brenda Lee ή, το «I Saw Mommy Kissin Santa Claus» των Jackson 5. Φέτος, συνέχισε αυτή την παράδοση με το «Run Rudolph Run», ένα από τα «Greatest Rock & Roll Christmas Songs» σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. Αλλά και με το «Frosty the Snowman» της Ella Fitzgerald. Και τα δύο βιντεοκλίπ, δημιουργήματα της Fantoons, παρουσιάζουν εκδοχές κινούμενων σχεδίων του Berry και της Fitzgerald να τραγουδούν τα δημοφιλή τραγούδια.

«Τι τιμή να έχει δοθεί στο “Run Rudolph Run” τέτοια εντυπωσιακή οπτικοποίηση ως πρώτο βιντεοκλίπ του!» είπε, σε ανακοίνωση, ο γιος του Chuck Berry, ο Charles Berry Jr. «Το πάντρεμα κινούμενων σχεδίων και μουσικής δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο... Ο μπαμπάς μου αφηγείτο πάντα ιστορίες στα τραγούδια του και οι ποιητικές του δεξιότητες παρουσιάζονται εδώ πλήρως. Οι στίχοι λένε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν παρά να τη χαρούν».

Δείτε το βίντεο:


Το «Frosty the Snowman» της Ella Fitzgerald περιλαμβανόταν στο άλμπουμ «Ella Wishes You a Swinging Christmas» που κυκλοφόρησε το 1960 και ήταν Νο1 στη λίστα «40 Essential Christmas Albums» του Rolling Stone. «Το Ella Fitzgerald Estate είναι ενθουσιασμένο που συνεργάστηκε με τη UMe για να ζωντανέψει με χρώματα την Ella και τον Frosty σε αυτό το φανταστικό, με όμορφα κινούμενα σχέδια, βίντεο ( https://www.youtube.com/watch?v=Hmw4Fu4XupE )... Τι θαυμάσιο δώρο που δέχθηκε το τραγούδι και το άλμπουμ καθώς γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά του!» τονίζεται σε ανακοίνωση από το ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά της αξέχαστης τραγουδίστριας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 14:30