Η Πόπη Αστεριάδη κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 20:29
Η Πόπη Αστεριάδη κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής».

Και ο δεύτερος κύκλος της ομότιτλης εκπομπής του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής έχει αφήσει αδρά χνάρια.

Χάρις Αλεξίου (σε δύο μέρη), Γιοβάννα, Κλειώ Δενάρδου, Θανάσης Πολυκανδριώτης… και τώρα Πόπη Αστεριάδη.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η Πόπη Αστεριάδη, είναι ξεχωριστή σε όλα της, και στην πορεία της, και τις συνεργασίες της, και στο ύφος με το οποίο ξετυλίγει στιγμές της.


Οι παιδικές μουσικές μνήμες της, το πέρασμα στα ταλέντα του Οικονομίδη, ο Πατσιφάς, η Lyra το Νέο Κύμα, οι μπουάτ, o «Δρόμος», ο Πλέσσας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Πουλόπουλος, η Χωματά, η Κουμιώτη, ο Μαυρουδής, ο Μαμαγκάκης, ο Σπανός, ο Βιολάρης, και όχι μόνο.

Απ’ το «Σκληρό μου αγόρι» και την αγαπημένη ταινία «Μια Ιταλίδα στην Κυψέλη» στην παρουσία της ως ηθοποιός στον περίφημο «Αστραπόγιαννο» του Νίκου Τζίμα, και ταξιδεύοντας στα νεότερα χρόνια στα απρόσμενα «παντρέματά» της με τον Κωνσταντίνο Βήτα και τους Soul Destiny.

Μέσα από την εξομολόγησή της ερμηνεύτριας αναδύεται μια ολόκληρη εποχή με τα χρώματα και τα αρώματά της, πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Όπως δηλαδή ακριβώς είναι σαν άνθρωπος και καλλιτέχνιδα η Αστεριάδη που με το χάρισμα και την ευαισθησία της σφράγισε ανεπανάληπτες καταθέσεις του ελληνικού τραγουδιού.

Στην εκπομπή φιλοξενείται και μια σύντομη παρέμβαση του βιογράφου της ερμηνεύτριας Κυριάκου Μέλλου, που υπέγραψε για εκείνη το βιβλίο που συνοψίζει τη διαδρομή της «Με σημαία το όνειρο».

Η «Κατάθεση Ψυχής» της Πόπης Αστεριάδη θα μεταδοθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 22:13