Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μέσα από το νέο της κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube  μας παρουσιάζει στην ενότητα διασκευών την πανέμορφη «Γυφτοπούλα». Το τραγούδι «Γυφτοπούλα» όπως και η «Καρδιοκλέφτρα» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ανήκει στην ομάδα των ρεμπέτικων, διασκευασμένο από τον Σπύρο  Χατζηκωνσταντίνου με ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα αλλά και τη συμμετοχή του Άγη Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο.

Όταν βάζεις το παπάκι με τη φούντα τη χρυσή
τρέμει ο ουρανός να πέσει με τ’ αστέρια του μαζί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια η Ελένη Τσαλιγοπούλου λέει χαρακτηριστικά για την «Γυφτοπούλα» πως είναι ένα από τα τραγούδια που την έκαναν να νιώσει πως θέλει να γίνει τραγουδίστρια και πως μέσα στα χρόνια δεν έχασε ποτέ μέσα της την σπουδαιότητα και τη δυναμική του ως τραγούδι. Το αντίθετο μάλιστα, η κρυμμένη ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Μπάτη αλλά και της λαϊκής ποίησης κάνει αυτό το τραγούδι να αντέχει στο χρόνο και να αποκαλύπτεται μέχρι και σήμερα!

Τη μίξη του τραγουδιού αλλά και το βίντεο που το συνοδεύει έχει επιμεληθεί ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκευές από την ομάδα των ρεμπέτικων με ηλεκτρική κιθάρα και κοντραμπάσο, που θα έχουμε τη δυνατότητα να τις ακούσουμε όλες από το κανάλι της Ελένης Τσαλιγοπούλου στην πλατφόρμα του YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της Γυφτοπούλας

Ο Γιώργος Μπάτης ήταν ένας από τους πρώτους και σημαντικότερους μουσικούς του ρεμπέτικου. Μέλος της ξακουστής τετράδας του Πειραιά μαζί με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Στράτο Παγιουμτζή και Ανέστο Δελιά άφησε το αποτύπωμά του ηχογραφώντας συνολικά 17 τραγούδια μεταξύ των οποίων τα «Γυφτοπούλα στο χαμάμ», «Ο μπουφετζής», «Ζούλα σε μια βάρκα μπήκα», «Θερμαστής» και άλλα. Σταμάτησε τις ηχογραφήσεις τραγουδιών το 1936 αφού αρνήθηκε να υποβάλλεται στο καθεστώς λογοκρισίας της εποχής.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης