Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και το Half Νοte jazz club, η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα και ενορχηστρωτή Γιώργο Παπαχριστούδη, γεμίζουν τις αποσκευές με υπέροχα κλασικά τραγούδια και ταξιδεύουν!

Ένα από αυτά είναι και το «Θάλασσα Πλατιά» του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια νέα jazzy/lounge ενορχήστρωση, που δίνει και τον τόνο των φετινών της καλοκαιρινών συναυλιών με τίτλο «Έρωτας…κάτω απ’το φεγγάρι».
 
Μαζί τους εξαιρετικοί μουσικοί:  Θύμιος Παπαδόπουλος (κλαρινέτο,φλάουτο), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (ντραμς), Απόστολος Καλογιάννης (τρομπόνι), Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπέτα).
 
Μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο συνθέτουν μια παράσταση που μιλάει απευθείας στην ψυχή του ακροατή. Η Φωτεινή Δάρρα με την αιθέρια και δυναμική σκηνική παρουσία της θα μας ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς και εποχές αλλοτινές.
 
Τραγούδια για τη θάλασσα, το καλοκαίρι, τον έρωτα και τα ταξίδια του νου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα ελληνικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια μέχρι πορτογαλέζικα fados και ροκ μπαλάντες. Η Φωτεινή Δάρρα, συνδυάζει τη φρεσκάδα της με την εμπειρία που της έχουν δώσει οι συμμετοχές της σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, η συνεργασία της με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές και δημιουργούς αλλά κυρίως η επαφή με το απλό κοινό που την ακολουθεί πιστά στην πορεία της.
 
«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Το πέλαγο είναι βαθύ», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Σ’ αγαπώ». «Στου καιρού τη ζυγαριά (τρέχει τ νερό)», «Στάλσιμο (από τις Μάγισσες της Σμύρνης)», «Θέλω κοντά σου να μείνω», “Cancao do mar”, «Spente le stelle» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούγονται στις εμφανίσεις τις.
Η εκκίνηση της καλοκαιρινής περιοδείας έγινε στην Κέα όπου καταχειροκροτήθηκε από Έλληνες και ξένους θεατές που απόλαυσαν τις ερμηνείες της.

Οι επόμενες εμφανίσεις είναι:

2 Αυγούστου Λεωνίδειο (μαζί με τον Μπάμπη Βελισσάριο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

28 Αυγούστου Άνδρος

25 Σεπτεμβρίου Ύδρα

Τις ενορχηστρώσεις επιμελείται ο Γιώργος Παπαχριστούδης, που έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές και συνθέτες. Την εποχή αυτή επιμελείται εξ’ ολοκλήρου μουσικά την τηλεοπτική εκπομπή «Στην Υγειά μας» με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Σχεδιασμός και επιμέλεια ήχου: Γιάννης Κολεβέντης

Σχεδιασμός και επιμέλεια φωτισμών: Γιάννης Μανιατάκος
 
Λίγα λόγια για τη Φωτεινή Δάρρα:

Η Φωτεινή Δάρρα είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός. Είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σπουδάσει στο Eθνικό ωδείο τραγούδι, στη Δραματική Σχολή Αθηνών υποκριτική και στο ROYAL ACADEMY OF ARTS musical. Μερικές από τις συνεργασίες της είναι με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκο Μαμαγκάκη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους.

Συνεργάστηκε με τον διεθνή τενόρο Rolando Villazon, τον αστέρα του West End Ramin Karimloo, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Μαρία Φαραντούρη κ.α Έχει τραγουδήσει σε μεγάλα θέατρα και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη , Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων , στην έναρξη της Εurovision και στα Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στο Εθνικό θέατρο της Γαλλίας, Στο θέατρο Αlice Tulli στο Τόκυο,
στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Επίδαυρο κ.ά, Είναι η πρώτη ελληνίδα που τραγούδησε στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση του 1453! Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης