Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας περιμένουν στο Άλικο για μια βραδιά με άρωμα ανατολής.

Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς) και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στους οντάδες της Καππαδοκίας με ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και τα κοινά διαχρονικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντιλέκ Κοτς έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, συναυλιακά και τηλεοπτικά με σημαντικά ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Αρετή Κετιμέ, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιώργος Καζαντζής, Ορφέας Περίδης, Κώστας Φαλκώνης και άλλοι. Η τελευταία προσωπική δισκογραφική δουλειά με συμμετοχή της Γλυκερίας και της Πέλας Νικολαΐδου τιτλοφορείται Souvenir de Salonique και περιέχει τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών.

Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας – όσο και σε ηχογραφήσεις.

Dilek Koç: τραγούδι
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Μάκης Μπακλατζής: βιολί, τραγούδι
Θάνος Πούλιος: κανονάκι
Δημήτρης Παναγούλιας: κρουστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή
2103253272

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης