Μικρό μέρος της σχεδόν 30 χρόνων πορείας τους αφιέρωσαν οι Daft Punk σε τουρνέ. Αλλά το καταξιωμένο ντουέτο, που χθες ανακοίνωσε τη διάλυσή του, θα μείνει στη μνήμη μας λόγω της θρυλικής τουρνέ του 2006-07, η οποία έθεσε τις προδιαγραφές για τα pop shows που θα ακολουθούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Δευτέρα, το συγκρότημα ανακοίνωσε την απόφαση ότι η αυλαία έπεσε με μια οκτώ λεπτών σεκάνς από την ταινία του του 2006, «Electroma»: δύο ρομπότ, που αντιπροσωπεύουν τα μέλη της μπάντας, τους Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter, εξορμούν στην έρημο, όπου το ένα από τα δύο εκρήγνυται. Τότε εμφανίζονται στην οθόνη δύο χέρια ρομπότ να σχηματίζουν ένα τρίγωνο με τη χρονοσφραγίδα «1993-2021».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα χρόνια των Daft Punk, τη δεκαετία του 1990, οι ζωντανές συναυλίες ήταν λίγο πιο σύνηθες φαινόμενο, αλλά η μπάντα απέπλευσε σε δύο μόνον επίσημες τουρνέ: την «Daftendirektour» το 1997 για να υποστηρίξουν το Homework, το πρώτο τους άλμπουμ και την τουρνέ τους του 2006-07. Η δεύτερη έχει ανεξίτηλα χαραχτεί στη μνήμη λόγω του πρωτοποριακού show με την πυραμίδα: οι Daft Punk, ντυμένοι ως ρομπότ – κάτι που ήταν το σήμα κατατεθέν τους – βρίσκονταν μέσα σε μια ύψους επτά μέτρων και κάτι πυραμίδα από αλουμίνιο· οθόνες και εκτυφλωτικά LED φώτα. Αυτό το show το πρωτοπαρουσίασαν στο φεστιβάλ Coachella, το 2006 – κάποια πλάνα περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ «Daft Punk Unchained» του 2015 – και, στη συνέχεια, το επανέλαβαν σε φεστιβάλ και στάδια σε όλον τον κόσμο· ανάμεσα σε αυτά και στο φεστιβάλ Lollapalooza, στις 3 Αυγούστου του 2007 στο Σικάγο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, έγινε το πρότυπο για όλα τα γιγαντιαία shows όλου του μουσικού φάσματος.

«Μας αρέσει η ιδέα να είμαστε πρωτοπόροι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν είσαι πολύ μπροστά, τότε η σύνδεση δεν συμβαίνει πάντα» είχε πει, το 2013 στο Pitchfork, o Thomas Bangalter. «Στο Coachella μπορεί να ήμασταν πέντε χρόνια μπροστά απ’ τον κόσμο, αλλά η σύνδεση (με το κοινό) συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Δεν νιώσαμε ποτέ τόσο συγχρονισμένοι όσο τότε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης