Οι BTS επισκέπττονται τον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν τον Μήνα της Κληρονομιάς των Ασιατών Αμερικανών – Αυτοχθόνων Χαβανέζων και Νησιωτών του Ειρηνικού -AANHPI και να συζητήσουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την ανησυχητική αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά Ασιατών και των διακρίσεων στην Αμερική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, το επταμελές συγκρότημα της k-pop θα φτάσει στη Λεωφόρο Πενσυλβάνιας 1600, στην Ουάσινγκτον στις 31 Μαΐου για να μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν για την ένταξη και εκπροσώπηση των Ασιατών και τις προσπάθειες του να ανακόψει το κύμα εγκλημάτων μίσους εναντίον πολιτών ασιατικής καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει προηγουμένως μιλήσει για τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της αύξησης των εγκλημάτων μίσους κατά της Ασίας και υπέγραψε τον νόμο για τα εγκλήματα μίσους λόγω Covid-19 τον Μάιο του 2021 για να παράσχει στις αρχές επιβολής του νόμου τα μέσα για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αναφορά εγκλημάτων μίσους και τη διασφάλιση ότι οι πληροφορίες για τα εγκλήματα μίσους θα είναι πιο προσβάσιμες στις κοινότητες των Ασιατών Αμερικανών και των Αυτοχθόνων Χαβανέζων και Νησιωτών του Ειρηνικού» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναγγέλλει την επίσκεψη και δημοσιεύθηκε από το Billboard.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Κέντρου για τη Μελέτη του Μίσους και του Εξτρεμισμού, το ποσοστό των εγκλημάτων μίσους κατά Ασιατών αυξήθηκε κατά 339% το 2021, με τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες να ξεπερνούν όλα τα ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2020.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι BTS θα συζητήσουν επίσης τη σημασία της διαφορετικότητας και της ένταξης και τη θέση των BTS ως πρεσβευτών της νεολαίας που διαδίδουν ένα μήνυμα ελπίδας και θετικότητας σε όλο τον κόσμο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του Τζο Μπάιντεν από το πρώτο του ταξίδι στην Ασία από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνονται τριήμερες συναντήσεις στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Οι superstar της k-pop εξέδωσαν ανακοίνωση για τις διακρίσεις που έχουν βιώσει πέρυσι εν μέσω μιας σειράς εγκλημάτων μίσους κατά της Ασιατών στις ΗΠΑ μετά το ένοπλο επεισόδιο στις 16 Μαρτίου στην Ατλάντα, όπου ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων έξι Ασιάτισσες. «Θυμόμαστε στιγμές που αντιμετωπίσαμε διακρίσεις ως Ασιάτες» έγραψαν τότε στο Twitter. «Έχουμε υπομείνει επιθέσεις χωρίς λόγο και μας έχουν κοροϊδέψει για την εμφάνισή μας. Μας έχουν ρωτήσει ακόμη και γιατί οι Ασιάτες μιλούν αγγλικά» ανέφεραν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης