Ο Βρετανός αστέρας της ποπ, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε το βράδυ των Χριστουγέννων στο σπίτι του στο Λονδίνο, σε ηλικία 53 ετών.

Ο κυπριακής καταγωγής Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μάικλ, κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου στις 25 Ιουνίου 1963 και πούλησε πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα του, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Πιο κάτω, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του διάσημου καλλιτέχνη, όπως αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Ο Τραγουδιστής George Michael έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών. Απέκτησε τεράστια φήμη με το συγκρότημα Wham το 1980. Έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα ποπ σταρ είδωλα της εποχής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο George Michael και ο Andrew Ridgeley, το έτερον καλλιτεχνικό του ήμισυ στους Wham

Ο Michael ξεκίνησε σόλο καριέρα το 1984 με το τραγούδι Careless Whisper, το οποίο οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία.

1985 – Στο στάδιο Wembley του Λονδίνου, στη φιλανθρωπική συναυλία «Live Aid famine relief» μαζί με τους Harvey Goldsmith, Bono, Paul McCartney, Bob Geldof και Freddie Mercury.

Το 2000, ο George Michael, η Annie Lennox και άλλοι καλλιτέχνες σε μια φιλανθρωπική συναυλία που οργάνωσε ο Λουτσιάνο Παβαρότι στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Michael είχε τεράστια επιτυχία. Συνεργάζεται με τους Aretha Franklin, Elton John, Queen και Mary J Blige. Το ντουέτο του με την Franklin, «ήξερα ότι περιμένατε (για μένα)», πήγε στο νούμερο ένα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Μετά τους Wham,  Η σόλο καριέρα του  George Michael πραγματικά απογειώθηκε.   Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είχε κερδίσει πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της 30-ετούς καριέρας, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Μεταξύ των θαυμαστών του και η Λαίδη Νταϊάνα με την οποία διατηρούσε φιλική σχέση

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, ο Michael παρακολούθησε  την κηδεία της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μαζί με τον Elton John, ο οποίος τραγούδησε το ,'Candle in the wind'ένα τραγούδι γραμμένο για εκείνη.

Το 1997 συνελήφθη για συμμετοχή σε άσεμνες πράξεις καθώς τον συνέλαβαν σε μια δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες . Ο Μάικλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει και να μιλήσει δημοσίως για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και να δηλώσει ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Michael έπαθε κατάθλιψη όταν ο σύντροφος του Anselmo Feleppa πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία το 1993. Τρία χρόνια αργότερα, γνώρισε τον Kenny Goss (φωτογραφία) και παρέμειναν μαζί μέχρι το 2009

Ο Michael έλαβε ποινή φυλάκισης οκτώ εβδομάδων τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από ένα περιστατικό στο οποίο συνετρίβη το αυτοκίνητό του σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο. Παραδέχθηκε κατοχή κάνναβης και οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο George Michael λίγο έλειψε να πεθάνει από πνευμονία ενώ βρισκόταν σε περιοδεία το 2011. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης και έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο έκανε μια δήλωση με δάκρυα στα μάτια που κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Οι γιατροί του είχαν κάνει τραχειοτομή για να κρατήσουν τους αεραγωγούς του ανοιχτούς. 'Σχεδόν με σκότωσε. Σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο ήταν πολύ τρομακτικό και πιθανότατα δεν θα αισθανθώ ποτέ ξανά ασφαλής στη ζωή μου. Αλλά θυμάμαι να νιώθω απίστευτες ενοχές για την οικογένεια και τους φίλους μου επειδή κυριολεκτικά πέρασαν εβδομάδες μη γνωρίζοντας αν θα τα καταφέρω. Τώρα αν αυτό είχε συμβεί σε μένα, αν έπρεπε να παρακολουθήσω μια από τις αδερφές μου να το περνά αυτό θα με είχε καταρρακώσει. Για το μεγαλύτερο διάστημα δεν είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο μέχρι που βρέθηκα από την άλλη πλευρά'.

Η τελευταία περιοδεία του Michael ήταν το 2012, Ολυμπιακοί Αγώνες τελετή λήξης (φωτογραφία).   Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.

Συγκινητικά «αντίο»

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και σοκ σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο σοκαρισμένοι από όλους, φίλοι και συνάδελφοί του από το χώρο της μουσικής, αποχαιρετούν μέσα από τα social media τον ταλαντούχο τραγουδοποιό, αδυνατώντας να πιστέψουν την είδηση.

Και όλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι το 2016 ήταν μια «φονική» χρονιά για το χώρο της μουσικής…

«Στο καλό φίλε μου! Ακόμα ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μας αφήνει. Μπορεί το 2016 να πάει να γ… ΤΩΡΑ», είναι το γεμάτο θλίψη και οργή μήνυμα που ανέβασε η Μαντόνα στον λογαριασμό της στο Instagram. Συνόδεψε δε το μήνυμά της με ένα βίντεο από συνεύρεσή τους επί σκηνής σε τελετή απονομής βραβείων την εποχή που και οι δύο ήταν στις μεγάλες δόξες τους.

Μια φωτογραφία του με τον Τζορτζ Μάικλ ανέβασε και ο Έλτον Τζον, γράφοντας: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Ο Ελτον Τζον υπήρξε πολύ στενός φίλος του Τζορτζ Μάικλ ιδιαίτερα από την περίοδο που αποκάλυψε δημοσίως την ομοφυλοφιλία του και μετά…

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, “Yog” (Yours Only George – Μόνο δικός σας Τζορτζ), το έτερό του ήμισυ στους Wham!, ο Άντριου Ρίντγκελέι, έγραψε πως είναι «συντετριμμένος» από τον θάνατό του.

«2016 – απώλεια ακόμια μιας ταλαντούχας ψυχής. Όλη μας την αγάπη και την συμπάθεια στον Τζορτζ Μάικλ», έγραψε το συγκρότημα Duran Duran, οι μεγάλοι «αντίπαλοι» των Wham! την δεκαετία του 1980.

“Η γλυκιά μουσική του Τζορτζ Μάικλ θα ζει ακόμη και μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Συνεργαστήκαμε αρκετές φορές και το μεγάλο ταλέντο του πάντα έλαμπε ενώ το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του καθιστούσε την εμπειρία αυτή ακόμη πιο ευχάριστη” είπε ο Πολ Μακάρτνεϊ.

Πολλοί θαυμαστές του άφησαν λίγα λουλούδια και άναψαν κεριά έξω από τα σπίτια του, στο Λονδίνο και το Όξφορντσιρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης