Tης Σπυριδωνίας Κρανιώτη

Το διαχρονικό φαγοπότι των τελευταίων 50 ετών με πρωταγωνιστές τους εκάστοτε «μαυρογιαλούρους» έως και την άφιξη του ΔΝΤ περιγράφει μέσα σε 4 λεπτά με άκρως χιουμοριστικό και καταγγελτικό στίχο το τραγούδι «Ιπί τούτου», το οποίο αποτυπώνει την… πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νέο κομμάτι με τίτλο «Ιπί τούτου» που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μηλιώκα, συμμετέχουν ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δημιούργησε ένα τραγούδι που το χαρακτηρίζει ο καταγγελτικός στίχος, αλλά παράλληλα είναι ευχάριστο και παρουσιάζει  τη σημερινή πραγματικότητα με χιούμορ.

Ο Γιάννης Μηλιώκας τόνισε τις ιδιαιτερότητες του τραγουδιού και εξήγησε τους λόγους που τον ενέπνευσαν να το γράψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τον Διονύση Τσακνή και τον Νίκο Ζιώγαλα, ενώ είχαμε βρεθεί να παίξουμε δύο διήμερα, έγινε κάτι μαγικό και τραγουδάμε πέντε χρόνια τώρα… Είναι μια άριστη συνεργασία…Τελικά έγραψα ένα τραγούδι το ‘Ιπί τούτου’ που τραγουδάμε και οι τρεις. Τους το πρότεινα όταν είχε ωριμάσει η ιδέα», ανέφερε ο  δημιουργός.

Επιπλέον είπε: «Βιάζονται τα τελευταία χρόνια να γυρίσουμε σελίδα. Αυτοί που μας έφεραν σ΄αυτό το χάλι επιδιώκουν να αλλάξουμε σελίδα και να ξεχάσουμε… Θα ήταν το Βατερλώ μας αν ξαναπάθουμε τα ίδια μετά από 70 χρόνια».

«Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπω ότι όλοι έχουμε σκύψει πάνω στο ένα και μοναδικό πρόβλημα… Αν είχαμε το βιβλίο της Ιστορίας του μέλλοντος μπροστά μας, θα έλεγε: Καταχράστηκαν 50 χρόνια οι μπλε και οι πράσινοι. Οι μπλε 20% οι πράσινοι 80%. Και μετά αγανάκτησε ο λαός και προσπάθησε να βάλει κάποιους, οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι αλλά δεν είχαν βαρίδια. Και οι παλιοί επιμένουν ακόμα. Αυτό το σημείο περνάμε τώρα».

Μιλώντας για τη νέα γενιά, ο καλλιτέχνης υπογράμμισε: «Έχουμε την καλύτερη νεολαία… Είναι καθαρά παιδιά, αγαπούν την αλήθεια, το περιβάλλον, τα ζώα…».

Ο Γιάννης Μηλιώκας ερωτώμενος για τον στόχο της μουσικής και της τέχνης σε περιόδους κρίσης ανέφερε:

«Έχω μια τρέλα που μου απαγορεύει να κάνω αυτό που έχει γίνει ήδη…Πρέπει να σκάψω να ανοίξω μονοπάτι… Nα παντρέψω με έρωτα τον στίχο και τη μουσική… Δεν γράφω τραγούδια εν είδει ρεπορτάζ… Δεν γράφω την άλλη μέρα αυτό που έγινε. Περιμένω να ωριμάσει πρώτα».

«Όταν ένιωσα ότι δεν έχω χρόνο για την προσωπική μου ζωή έμεινα εκτός για 17 χρόνια… Αν απλώς βιώνουμε μια κατάσταση χωρίς να συμμετέχουμε ψυχικά αυτό δεν είναι ζωή».

O δημοφιλής καλλιτέχνης αποκαλύψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Ακούστε το τραγούδι «Ιπί τούτου»:

Μπείτε στο   για να παρακολουθήσετε και να σχολιάσετε το σατυρικό τραγούδι

Ο Νίκος Ζιώγαλας αναφερόμενος στο καινούργιο τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα  καθώς και στη συμμετοχή του  σ’ αυτό τόνισε: «Το  “Ιπί τούτου” προέκυψε ετεροχρονισμένα… Πάντα θέλαμε να το κάνουμε.

Είναι ένα περιπαικτικό δεικτικό τραγούδι. Αναλύει το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση με σατιρικό τρόπο και με πολύ χιούμορ».

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ερωτώμενος για την πορεία της μουσικής ανέφερε: «Η μουσική κάνει κύκλους που κρατούν 25 με 30 χρόνια και κάθε φορά έχει τις επιρροές που κάθε εποχή φέρει… Ανάλογα με το πώς είναι η κοινωνία έχει ανέβασμα η μουσική ποιοτικό και πνευματικό ή αντίστοιχα πέφτει σε επίπεδο σουπερμάρκετ και φαστ φουντ».

Επιπλέον τόνισε:

«Ποτέ δεν ήταν εύκολο να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική… Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, έκανα 10 χρόνια να βγάλω τον πρώτο μου δίσκο. Ήταν κάτι που το πάλευα καιρό. Αλλά αξίζει κάτι στη ζωή αν δεν το παλέψεις; Με το που μου αντιστεκόταν η δισκογραφία εγώ βελτίωνα τα τραγούδια μου.

H μουσική και η κάθε δουλειά πρέπει να αποτελεί ένα υγιές πάθος… Τα νέα παιδιά θα πρέπει να βρουν το υγιές πάθος σε κάθε δουλειά… Έτσι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες».

Ο ταλαντούχος δημιουργός αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια.

 Ο Νίκος Ζιώγαλας από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαργαρίτη και την Ελεάνα Παπαϊωάννου στη μουσική σκηνή «Γραμμές».


Πατήστε εδώ και επισκεφτείτε την στήλη ΠΡΟΣΩΠΑ του zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης