Με μια καινούργια μουσική παράσταση θα εγκαινιάσει ο Γιάννης Κότσιρας τις εμφανίσεις του στην Αθήνα, στον Σταυρό του Νότου: με ένα αφιέρωμα στο γνήσιο ελληνικό τραγούδι από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και σήμερα. Ο δημοφιλής ερμηνευτής αποφάσισε με τις φετινές ζωντανές του εμφανίσεις να «επαναφέρει» στο προσκήνιο το αγαπημένο του μουσικό όργανο, το μπουζούκι, μιας που τα τελευταία χρόνια υπάρχει η αίσθηση ότι αρχίζει να εξαφανίζεται από την ελληνική δισκογραφία.

Μεγαλωμένος ο ίδιος με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, αλλά και φανατικός υποστηρικτής του, αποφάσισε να φτιάξει ένα πρόγραμμα «διαμαρτυρίας» και ταυτόχρονα στήριξης του μουσικού αυτού παραδοσιακού λαϊκού οργάνου. Η παράσταση θα περιλαμβάνει μόνο λαϊκά τραγούδια, από όλο το φάσμα του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, αλλά και λαϊκά από την προσωπική του δισκογραφία, ενώ κάθε Κυριακή ο Γιάννης Κότσιρας θα υποδέχεται και έναν ξεχωριστό καλεσμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια επιλογή αγαπημένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών μεγάλων δημιουργών, όπως ο Ζαμπέτας, ο Τσιτσάνης, o Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης, ο Άκης Πάνου, ο Ξαρχάκος και πολλοί ακόμα, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλη την ιστορία της ελληνικής λαϊκής μουσικής!

Μαζί του μια υπέροχη ομάδα μουσικών: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα – Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, τζουράς, ούτι – Κώστας Μιχαλός: κιθάρα – Ηρακλής Παχίδης: τύμπανα – Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο – Νίκος Βελλής: μπουζούκι. Στο βιολί και στο τραγούδι η Δήμητρα Μπουλούζου.

Τον ήχο επιμελούνται ο Λάμπρος Μπούνας και ο Στρατής Καραδημητράκης και τα φώτα ο Μανώλης Μπράτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Info:

Από το Σάββατο 7 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή
Ώρα έναρξης: 23.00 (Σάββατα) και στις 20.30 (Κυριακές)
Είσοδος: 15€ με ποτό

Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Κρατήσεις: 210 9226975 & viva.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης