Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Pala Olimpico θα δώσει η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία θα ερμηνεύσει το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στον Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθει το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία), ενώ ψηφίζουν και οι σαράντα συμμετέχουσες χώρες.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 17η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, ήδη, από τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού, και της χάρισε το εισιτήριο για τον Τελικό.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Τον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00, θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση, τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη 10η θέση.

Eurovision 2022: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών στον τελικό

    Τσεχία
    Ρουμανία
    Πορτογαλία
    Φινλανδία
    Ελβετία
    Γαλλία
    Νορβηγία
    Αρμενία
    Ιταλία
    Ισπανία
    Ολλανδία
    Ουκρανία
    Γερμανία
    Λιθουανία
    Αζερμπαϊτζάν
    Βέλγιο
    Ελλάδα
    Ισλανδία
    Μολδαβία
    Σουηδία
    Αυστραλία
    Ην. Βασίλειο
    Πολωνία
    Σερβία
    Εσθονία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης