«Αβέβαιος» ως προς το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου 2021 Χορός της Κρατικής Όπερας Βιέννης ή τελικά θα ματαιωθεί λόγω κορωνοϊού, εμφανίζεται ο νέος διευθυντής του ξακουστού βιεννέζικου λυρικού θεάτρου Μπόγκνταν Ρόσιτς, σε χθεσινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Heute.

Για τον νέο διευθυντή, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Ιουλίου, η επόμενη, 65η μεταπολεμικά, διοργάνωση του Χορού της Κρατικής Όπερας θα ήταν μία πρεμιέρα, «ωστόσο αυτήν τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να πει εάν θα υπάρξει την ερχόμενη χρονιά, καθώς υπό τις τρέχουσες συνθήκες είναι μία εξαιρετική πρόκληση, αφού συγκεντρώνει στο κτήριο της Όπερας έως και 7.300 επισκέπτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπόγκνταν Ρόσιτς δεν θέλει να είναι «βιαστικός» σε μία απόφασή του ως προς την πραγματοποίηση ή την ακύρωση της εκδήλωσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και επισημαίνει ότι «φυσικά και κάνουμε τις σκέψεις μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προσθέτει ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες δεν θα ήταν εφικτή μία διοργάνωση του Χορού και αυτό δεν είναι η απόφασή μου, αλλά αποτελεί την ντε φάκτο κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης