Το Μουσικό Φεστιβάλ Meltdown του Λονδίνου, η επιμέλεια του οποίου είχε ανατεθεί στην Γκρέις Τζόουνς, αναβάλλεται για το επόμενο καλοκαίρι.

Λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να διαδραματίσουμε και εμείς τον ρόλο μας στη διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουμε ακυρώσει ή αναβάλει πολλές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Meltdown» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Southbank Center, όπου φιλοξενείται το Φεστιβάλ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος οι Solange, Peaches, Love Unlimited Synth Orchestra, Skunk Anansie, Baaba Maal και η ίδια η Γκρέις Τζόουνς.

Μία από τις πιο αναγνωρισμένες φιγούρες του σύγχρονου πολιτισμού, η Γκρέις Τζόουνς έχει μια διαρκή επιρροή σε καλλιτέχνες από τη Björk έως τη Lady Gaga με τη στάση της ισχυρής προσωπικότητας και της ατρόμητης έκφρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο γοητεύοντας το κοινό με τη μουσική και τις άγριες παραστάσεις της, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το 27o Φεστιβάλ Meltdown θα πραγματοποιηθεί στους συνήθεις χώρους του Southbank Center από τις 10 έως τις 19 Ιουνίου.

Άλλοι καλλιτέχνες που επίσης είχαν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Lee Scratch Perry, Adrian Sherwood, Oumou Sangaré, Meshell Ndegeocello και Lee Fields and the Expressions.

Ο Bengi Ünsal, επικεφαλής σύγχρονης μουσικής του Southbank Center δήλωσε:

«Οι κανονισμοί για την κοινωνική αποστασιοποίηση καθιστούν την αναβολή την καλύτερη ενέργεια για ένα Φεστιβάλ αυτής της κλίμακας, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη σύνθεση των παγκόσμιων καλλιτεχνών που έχουμε ανακοινώσει και να υποδεχθούμε όσους έχουν ήδη εισιτήρια».

Το Meltdown διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1993, αρχικά ως Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

Σύντομα διευρύνθηκε το πεδίο του, με επιμελητές, καλλιτέχνες όπως ο Νικ Κέιβ, ο Σκοτ Γουόκερ, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Ρόμπερτ Σμιθ κ.ά. Η Τζόουνς είναι η έκτη γυναίκα που επιμελείται το Φεστιβάλ στην ιστορία του, ακολουθώντας τις Λόρι Άντερσον, Πάτι Σμιθ, Γιόκο Όνο, Anohni και ΜΙΑ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης